Hoe vindt u het geheugen op een Linux Box

Hoe vindt u het geheugen op een Linux Box


Het Linux-besturingssysteem bevat systeemhulpprogramma's die rapporteren over elke vorm van hardware karakteristieke en configuratie paramete. Linux kunnen gebruikers ook die parameters, veranderen vaak zonder dat het systeem opnieuw opstarten om wijzigingen te laten plaatsvinden. Echter, de gemiddelde gebruiker leert alleen over het geheugen grenzen als een toepassing mislukt omdat er onvoldoende geheugen. Je kunt precies te weten hoeveel geheugen je Linux computer.

instructies

1 Meld u aan bij de Linux-computer. Lanceer een command shell door ofwel met de tekst-modus of de lancering van een Terminal van de grafische interface.

2 Typ de volgende opdracht in de shell:

gratis -m

Druk op Enter.

3 Vind de hoeveelheid systeemgeheugen in de uitvoer van het commando "vrij". De hoeveelheid werkgeheugen (RAM) zal zijn na de "Mem:" lijn header, en onder de "totale" kolomkop. Het nummer wordt uitgedrukt in megabytes; deel dit door 1024 als u wilt converteren naar gigabytes. De hoeveelheid swap geheugen, gebruikt voor het opslaan van gegevens op de schijf naar het hoofdgeheugen vrij indien nodig, en ook uitgedrukt in megabytes, zal zijn na de "Swap:" lijn header, en onder de "totale" kolomkop. De hoeveelheid geheugen alle programma's in uw systeem, met inbegrip van de Linux-kernel, kunnen gebruik maken van gelijk aan de som van de belangrijkste geheugen plus swap geheugen.