Hoe te verwijderen van een entiteit uit een array in PHP

De PHP biedt geen standaardfunctie voor het verwijderen van een element uit een array, of de matrix gegevenswaarden, objecten of andere entiteit bevat. Het proces is eigenlijk heel eenvoudig, via andere standaard PHP-functies voor het afhandelen arrays en variabelen. Je hebt wel een zekere mate van keuze in termen van hoe je over het verwijderen van de array entiteit, maar het totale proces zal ongeveer hetzelfde in de meeste gevallen.

instructies

1 Bereid uw PHP-script met de array in het. In het volgende voorbeeld code schets gemaakt en concretiseert een array met tekenreeksen opgeslagen daarin:

<? Php

$ My_array = array ( "appel", "banaan", "oranje", "druif");

?>

Dit is een triviaal voorbeeld voor het principe van het verwijderen van array-elementen aan te tonen, maar u kunt elke reeks heb je in je script al gebruikt.

2 Verwijder het element dat u wilt verwijderen. Afhankelijk van uw eigen array, kan het element posities worden opgeroepen met de standaard integer sleutel, of als alternatief met behulp van een string index als dit is hoe je het gemaakt. Om een ​​element te verwijderen met behulp van de sleutel van gehele getallen, gebruikt u de volgende syntaxis, waaruit het element bij index één worden gewist met behulp van de "uitgeschakeld" methode:

// Unset element één

unset ($ my_array [1]);

Vergeet niet dat de serie integer indexeren begint bij nul, dus positie één is de tweede ingang. Als u gebruik maakt snaar indexering voor uw array, gebruikt u de volgende syntaxis, waarbij een element met de toets "jim" wordt verwijderd:

// Unset element jim

unset ($ my_array [ 'jim']);

De "unset" methode vernietigt de variabele opgegeven als een parameter.

3 Sorteer de array bestellen. Afhankelijk van uw eigen array, kan het nodig zijn om opnieuw te organiseren iets naar syntax fouten veroorzaakt door een element te verwijderen voorkomen. Dit is gewoonlijk nodig is voor arrays die zijn geïndexeerd met integer toetsen. De gewenste element kan zijn verwijderd, maar de resterende reeks standpunten en inzendingen blijven hetzelfde. Dit betekent dat als u de array positie één unset, de volgende invoer na de nulstand zal de positie van twee, dat is niet wat je mag verwachten zijn. Om dit aan te pakken, gebruikt u de volgende code:

// Herschrijven van de array met de bestaande waarden

$ My_array = array_values ​​($ my_array);

Dit resulteert in een array met opeenvolgende gehele indexering en doorlopend.

4 Test het resultaat van de array verwijdering door het schrijven van de nieuwe waarde. PHP biedt methoden voor het testen van de waarden van de variabelen op bepaalde punten tijdens de uitvoering, zodat u om te bepalen of uw programma's werken zoals verwacht. Gebruik de volgende voorbeeld code om de array waarden en indexen te testen:

var_dump ($ my_array);

Dit zal de uitgang van de array, waarin elke index evenals de entiteit of de data die is opgeslagen op die positie, zodat u kunt zien in een oogopslag of uw script heeft gewerkt.

5 Sla uw PHP-script en deze uploaden naar uw webserver. Blader naar de relevante pagina om het te testen, en controleer of het doet wat je nodig hebt om te doen. Als uw code niet functioneert zoals u had verwacht, een kijkje nemen op uw syntaxis weer, met bijzondere aandacht voor de index u ervoor kiest om tegelijk verwijderen.

Hints

  • Een alternatieve werkwijze voor het verwijderen van een array element te splitsen met "array_splice" methode.
  • Wanneer u uw matrix te normaliseren met behulp van de "array_values" methode, inschrijvingen na de verwijderde een nieuwe indexen.