Hoe te Blurry afbeeldingen vermijden bij het opslaan van een JPEG

Hoe te Blurry afbeeldingen vermijden bij het opslaan van een JPEG


JPEG is een acroniem dat staat voor Joint Photographic Experts Group. Het is een type bestandsformaat dat lossy compressie gebruikt om de hoeveelheid gegevens om het bestand op te slaan te verminderen. een image-bestand in JPEG-formaat te besparen heeft zijn voordelen en nadelen. Bijvoorbeeld, een van de voordelen van het opslaan van foto's in JPEG-formaat is dat deze bestanden op te slaan schijfruimte. Anderzijds vanwege de compressiefactor, wazige beelden een veelvoorkomend probleem bij JPEG bestanden. U kunt voorkomen dat onscherpe beelden bij het opslaan van een JPEG-bestand als u zich houdt aan een paar eenvoudige richtlijnen.

instructies

1 Werk altijd van de oorspronkelijke TIFF-formaat van de afbeelding als u er toegang toe hebben. TIFF image-bestanden worden niet opgeslagen met compressie, maar in de ware beeldformaat. Daarom worden de oorspronkelijke TIFF-bestand biedt een zeer hoogwaardige weergave van het beeld. Ook de TIFF-formaat is heel flexibel. Het opslaan van een JPEG-versie van een foto van de originele TIFF-versie van dezelfde foto resultaten afbeelding een duidelijke JPEG in. Je moet altijd archiveren de originele TIFF-formaat van de foto voor toekomstig gebruik.

2 Gebruik foto-editing applicatie van uw computer naar een nieuwe versie van een JPEG-afbeelding die u wilt bewerken in TIFF-formaat op te slaan. Als alternatief kunt u file-conversie software gebruiken om een ​​JPEG-bestand te converteren naar TIFF. Bewerk de foto naar gelang uw voorkeur. Sla de bewerkte afbeelding in JPEG-formaat. Archiveer de TIFF-formaat van de foto voor toekomstig gebruik. Iedere keer dat een JPEG-bestand wordt opgeslagen, is enige informatie verloren in het compressie proces wordt gebruikt om het bestand te maken. Deze informatie kan niet worden hersteld. Daarom moet je nooit een JPEG bewerken en opslaan als een JPEG. Dit zal de degradatie van het beeld te versnellen en tot een steeds wazig beeld.

3 Probeer niet om te vergroten een beeld eenmaal is opgeslagen in JPEG-formaat (zelfs als je het geconverteerd van JPEG naar TIFF). Dit zal alleen de resolutie van de afbeelding te verminderen, wat resulteert in een wazige foto. Omgekeerd, het verminderen van de grootte van de afbeelding werkt om de resolutie te verhogen.

4 Breng een lage waarde van compressie bij het opslaan van de foto als een JPEG. Een grotere hoeveelheid beelddetail hoe het bestand wordt gecomprimeerd verloren. Raadpleeg het Help-verwijzing menu met foto-editing applicatie van uw computer om te leren hoe u de JPEG-compressie aan te passen. (Niet alle fotobewerkingsprogramma's zijn uitgerust met deze functie.)