Hoe Adobe Lightroom configureren voor een Canon Rebel XTi

Adobe Lightroom is de nieuwste Adobe-programma om u te helpen verwerken van uw digitale foto's. Het programma helpt bij het ontwikkelen van RAW-bestanden en kunt u een groot aantal foto's snel en gemakkelijk te verwerken. Optimaliseer uw resultaten door het configureren van Lightroom om uw XTi camera-instellingen en de meest accurate kleur te bereiken.

instructies

1 Open Lightroom en selecteer het tabblad Bibliotheek aan de top. Selecteer een RAW-foto die in de Lightroom Library geïmporteerde bestanden.

2 Selecteer het tabblad Ontwikkelen en kies de Camera deelvenster. Het moet het laatste paneel van het menu aan de rechterkant van het scherm. Indien nodig, klik op de pijl om het paneel uit te breiden.

3 Gebruik de schuifregelaars om fine-tunen van de kleuraanpassingen onder de camera-profiel. Elke ACR instelling ongeveer 3,0 is de nieuwste profiel gemaakt voor uw camera. XTi camera's hebben gewoonlijk een ACR van 3,6 of hoger. Als u de instelling niet ziet, zult u wilt controleren of er updates met behulp van de "Check for Updates" optie in het menu Help. Als het profiel toont 'Embedded', de foto die u hebt geselecteerd, niet in RAW-formaat en heeft een ingesloten kleurprofiel set.

4 Denk aan het kleurenwiel voor te stellen hoe het verplaatsen van de tint schuifregelaars naar links of rechts van invloed op de kleur. Als u een tint schuifknop naar links te verplaatsen, bent u in beweging tegen de klok op het kleurenwiel. Een verhuizing naar rechts is met de klok mee op het kleurenwiel. U wilt de tint aan te passen voordat u de verzadiging.

5 Wijzigen verzadiging door de schuifknop naar links om de verzadiging of rechts te reduceren tot verzadiging te intensiveren. Als u de schuifregelaar helemaal naar links wordt de gehele foto of kleur verzadiging.

6 Klik op het nummer om het recht van een slider om handmatig te typen in een instelling. Gebruik het dashboard of minteken, op een negatieve waarde krijgen.

7 Bewaar alle instellingen die u opnieuw wilt gebruiken door te kiezen voor "New Preset" in het menu Develop langs de bovenkant. Controleer of uit een instelling die u niet wilt behouden. Zorg ervoor dat u "Calibration" aangevinkt, en maak een naam voor de nieuwe instellingen.

8 Vergeet niet dat de kleur die je krijgt van je RAW-bestanden niet nodig om een ​​JPEG-bestand overeenkomen van uw camera. RAW-bestanden zijn in wezen digitale negatieven, terwijl de JPEG-bestanden worden verwerkt door uw camera. Speel met de instellingen om de kleur te krijgen zoals u het beste bevalt in plaats van te vertrouwen op de manier waarop de camera standpunten kleur.