Hoe maak je een eenvoudige tabel in Microsoft Word Maak

Tafels presenteren complexe informatie in een gemakkelijk te lezen formaat. U kunt tekst, getallen en afbeeldingen invoegen in tabellen. Deze instructies werken voor Microsoft Word 97 of 98.

instructies

1 Ga naar het menu Tabel en kies Tabel invoegen. Het venster Tabel invoegen wordt geopend.

2 Selecteer het aantal rijen en kolommen die u wilt in uw tafel.

3 Selecteer de kolombreedte (tot 22 inch) of kies Auto om de kolombreedte automatisch wordt aangepast, waardoor de tafel uitstrekken over de breedte van de pagina.

4 Selecteer de AutoOpmaak knop om één van de Word vooraf opgemaakte tafel stijlen te selecteren. Het venster Tabel AutoOpmaak wordt geopend.

5 Klik op een van de stijlen in de doos Formats in de linkerbovenhoek van het venster.

6 Bekijk een voorbeeld van elk formaat, na het selecteren van het, in het vak Voorbeeld in de rechterbovenhoek van het venster.

7 Om een ​​vooraf geselecteerde formaat aanpassen, selecteert u of hef de grenzen, zonwering, lettertype, kleur, post rijen, eerste kolom, laatste rij en laatste kolom dozen.

8 Selecteer AutoFit en Word automatisch passen bij de tafel om uw pagina.

Hints

  • Om de breedte van een tabel of kolom handmatig te wijzigen nadat u deze hebt gemaakt, gebruikt u de muis om de aanwijzer op de verticale lijn die u wilt verplaatsen. Wanneer de aanwijzer verandert in een dubbele pijl, sleept u de lijn naar de positie die u wilt in de tabel.