Hoe maak je een PDF-bestand Render

Hoe maak je een PDF-bestand Render


Een PDF-bestand of Portable Document Format-bestand, is een bestandsformaat uitgevonden door Adobe Systems in 1993. Het is een formaat waarmee u uw documenten over computerplatforms vertegenwoordigen. De meeste publishing software, met inbegrip van alle van de Microsoft Office-producten, kunt u een PDF-bestand van het programma zelf te maken. Maar als uw software ouder is of niet beschikt over deze mogelijkheid, kunt u een PDF-bestand maken met behulp van een gratis online converter.

instructies

Het renderen van een PDF-bestand in een softwareprogramma

1 Open uw publishing software programma en het document dat u wilt maken als PDF-bestand.

2 Klik op het menu "Bestand" en selecteer vervolgens "Opslaan als."

3 Voer een naam voor het bestand in het veld "File Name" en vervolgens onder de sectie die u toelaat om het document naar een bepaald formaat op te slaan, selecteert u "PDF." In Microsoft Office-producten dit gedeelte heet "Save Sectie As", terwijl in Adobe Photoshop dit gedeelte heet "formaat."

4 Klik op 'Opslaan'. In sommige programma's, zoals Adobe Photoshop, wordt u gevraagd aan te geven hoe de PDF zal worden gebruikt (bijvoorbeeld op het web); het programma zal dan een PDF-bestand dat het beste past bij dit gebruik.

Het renderen van een PDF-bestand met een Online Converter

5 Sluit het document dat u wilt converteren naar PDF en navigeer naar een gratis online converter, zoals gratis pdfconverter.com, docupub.com of padfonline.com.

6 Klik op de knop die u toelaat om bestanden van uw computer te bladeren en kies het bestand dat u wilt converteren.

7 Selecteer "PDF" als de output formaat en voer uw e-mailadres als u wordt gevraagd om.

8 Klik op de "Convert" knop. Het bestand wordt geconverteerd en ofwel automatisch geopend op uw computer of op het e-mailadres dat u heeft opgegeven in stap 3 worden verzonden.