over PcAnywhere

Symantec pcAnywhere is een eigen netwerk op afstand control software set die gebruikers in staat stelt op een lokale computer (de klant) te bekijken of de controle van de desktop en applicaties op een andere computer (de host). Zowel de client en de host machines moeten onderdelen van de software om te kunnen functioneren geïnstalleerd.

systeemvereisten

De huidige versie van pcAnywhere (12.5) is Microsoft Windows 2000, XP, 2003, Vista of 2008 Server op de client, evenals Internet Explorer 6.0 of hoger. Aan de ontvangende kant, maar het kan op afstand bedienen Windows, Linux, Mac OS X-computers en Microsoft Pocket PC-apparaten. De software functies op zowel 32-bit als 64-bit architecturen.

gateway System

De cliënt en de gastheer softwarecomponenten kunnen gelijktijdig worden geïnstalleerd op een computer voor twee-weg afstandsbediening. Zij beroept zich op een gateway systeem waarmee klanten om de gastheren te vinden, wat ideaal is voor hosts die mijn hebben dynamische IP-adressen, routers produceren interne IPs of systemen achter firewalls.

Whiteboard

PcAnywhere bevat een whiteboard applicatie waarmee een servicetechnicus de cliënteind samenwerken met een gebruiker op het ontvangende einde. Het is een twee-weg whiteboard zodat beide moeten zo gebruikt en wijzigingen weer.

Kopiëren en Plakken File Transfer

Gebruikers kunnen bestanden simpelweg door het kopiëren van een lokaal bestand en te plakken in het venster op afstand. Een cliënt kan ook openen meerdere verbindingen met verschillende klanten en geven ze allemaal als miniaturen voor snelle navigatie.

strekking

De software is in de eerste plaats gericht op de IT-industrie. Het is ideaal voor help-desk technici die behoefte hebben om snel problemen voor klanten of collega's die niet in de directe omgeving op te lossen.

Licensing

PcAnywhere is beschikbaar voor download of in een cd-boxed versie voor $ 199,99. Licensing van de volledige versie is afhankelijk van host / client-verbindingen. Daarom is een licentie betaalt een exemplaar van de host-software op een computer en een kopie van de client op opnieuw installeren. Tien exemplaren van de volledige versie te dekken 10 hosts en 10 klanten. Een gastheer-only versie is ook beschikbaar als de gebruiker meer hosts dan klanten zal hebben.

alternatieve software

Tal van remote desktop sharing programma's rekenen op Virtual Network Computing (VNC), die allemaal gebaseerd zijn op de vrije en open source VNC source code. Andere proprietary alternatieven behoren NX, Apple Remote Desktop en Citrix. Web services bieden ook remote desktop management. Zie Resources voor een vergelijking van producten.