Wat is de bestandsextensie R38?

De bestandsextensie r38 is gekoppeld aan het WinRAR programma. Het is een gecomprimeerd bestand en kan worden geopend door WinZip, WinRAR en andere file-compressie software. Compressie wordt gebruikt om schijfruimte nodig om grote bestanden te verminderen.

Basics

WinRAR is een archief-management en file-compressie-programma die door de RARLAB bedrijf. De r38 bestandsextensie is gekoppeld aan gecomprimeerde bestanden die afkomstig zijn uit een multivolume archief.

Verenigbaarheid

WinRAR versie 3.90 (2009) is bijgewerkt om te werken met multicore-processors en multi-CPU-computers. Het is beschikbaar in 64-bits versie. Zowel de 32-bits en 64-bits versies kunnen RAR en ZIP-bestanden, evenals vele andere archief formaten te openen.

Wat het betekent

"RAR" staat voor "Lees-alter-rewrite" en is een systeem-control unit of memory-controller operatie wordt gebruikt voor synchronisatie. De "r" in .r38 is een overblijfsel van de oorspronkelijke extensie "rar."

overwegingen

WinRAR verschilt van WinZip doordat het een groot archief nemen en comprimeren in vele kleinere "hoeveelheden." De volumes zijn genummerd: het eerste deel is Rar, het volgende volume .r00, .r01 ... .r38 ... enzovoorts. Om de oorspronkelijke grote archief uit te pakken, al de volumes moeten in dezelfde map --- beginnen extractie uit het eerste deel.

voordelen

Het splitsen van grote archieven in kleinere volumes gecomprimeerd met WinRAR maakt opslag op kleinere media (zoals cd's of dvd's). WinRAR is ontworpen om het herstel zelfs van fysische gegevens schade te vergemakkelijken.