Hoe maak je een Athlon XP 2500+ Overclock

Overklokken een Athlon XP 2500+ kan de processor geven een merkbare performance boost. Overklokken CPU betekent instellen van de processor om te draaien met een hogere snelheid dan de fabrikant bedoeld. Veel processors, waaronder de Athlon XP 2500+ hebben een aantal extra vermogen dat door overklokken kan worden geperst. Overklokken, moet je de Front Side Bus (FSB) snelheid aan te passen in de BIOS-menu. Hoewel het kan gedaan worden door bijna iedereen, de risico's omvatten oververhitting en crashen van uw systeem, dus het moet alleen worden geprobeerd door iemand met een basiskennis van computers. Je moet ook een moederbord die u toelaat om de FSB snelheid aan te passen.

instructies

1 Herstart je computer en voer de BIOS-scherm. Druk op de gewenste knop als logo het scherm van uw computer verschijnt om de BIOS in te voeren. Verschillende computer fabrikanten eisen te drukken verschillende knoppen om de BIOS in te voeren, maar het is doorgaans een van de "Functie" sleutels, meestal F2, F8, F10 of F12. Raadpleeg de documentatie die bij uw computer om te zien welke knop te drukken voor uw specifieke computer. In geval van twijfel, kijk langs de onderkant van het scherm wanneer het logo verschijnt, want het zal u vertellen welke knop te drukken.

2 Gebruik de pijltjestoetsen om de "Frequency / Voltage Control" menu van de belangrijkste BIOS-scherm te selecteren.

3 Gebruik de pijltjestoetsen om de FSB frequentie-instelling te selecteren en verhoging van de snelheid van vier. Het verhogen van de frequentie van vier geeft u enkele werkruimte te bepalen of uw systeem stabiel is. de FSB instelling wijzigt, heeft het extra voordeel van het veroorzaken van uw RAM-geheugen sneller als goed lopen. Exit uit de BIOS-menu en herstart uw computer.

4 Laat je computer volledig opstarten in het besturingssysteem. Open en lopen verschillende CPU-intensieve programma's om te zien of uw systeem stabiel is. Als uw computer niet crasht, is stabiel.

5 Herstart de computer en voer het BIOS menu opnieuw. Verhoging van de FSB door vier meer en reboot. Houd het verhogen van de FSB totdat de computer instabiel wordt bij het uitvoeren van CPU-intensieve programma's. Zodra het instabiel set de FSB naar een lagere snelheid en geniet van je betere prestaties.

Hints

  • Overklokken van je CPU zal de warmte die het genereert verhogen. Zorg ervoor dat u voldoende koeling voor uw systeem te hanteren overklokken.