Hoe te converteren WMV naar M4V met freeware voor een Mac

Hoe te converteren WMV naar M4V met freeware voor een Mac


De WMV en M4V bestandsformaten zijn twee van de meest voorkomende in de video-industrie. WMV-bestanden afspelen op de Windows Media Player applicatie, terwijl M4V bestanden worden doorgaans gebruikt op de iTunes mediaspeler. U kunt WMV converteren naar MP4 met behulp van gratis video conversie software zoals HandBrake of VLC. HandBrake of VLC vrij van handbrake.fr of videolan.org downloaden. Beide programma's kan converteren tussen de twee formaten en ook comprimeren van bestanden.

instructies

Omzetten Met behulp van HandBrake

1 Voer de HandBrake applicatie. Klik op de knop "Bron" in de linkerhoek van het programma. Navigeer het browservenster om uw WMV-bestand te vinden.

2 Klik op de "Output Format" drop-down menu. Selecteer "M4V" uit de lijst met beschikbare bestandstypen.

3 Kies een framerate voor uw nieuwe M4V bestand. Voer een bitsnelheid en target bestandsgrootte in aangewezen gebieden.

4 Klik op de knop 'Bladeren' en navigeer het nieuwe venster naar een bestemming map voor de nieuwe M4V bestand te kiezen.

5 Klik op de groene knop 'Start' naast de knop "Bron". De conversie proces kan uren, afhankelijk van de oorspronkelijke bestandsgrootte en de snelheid van de processor van uw computer over te nemen.

Omzetten Met behulp van VLC Media Player

6 Voer de VLC media player applicatie. Klik op het menu "VLC" en selecteer 'Voorkeuren'.

7 Klik op het tabblad "Stroom Output" en selecteer vervolgens "Sout Stream." Kies het tabblad "Transcode" en controleer dan het vakje "Geavanceerde opties" in de rechterbenedenhoek.

8 Voer breedte en hoogte van de oorspronkelijke video in de daarvoor bestemde velden in het menu. De cijfers hoeven niet exact, maar ruwe schattingen zijn. Het invoeren van de ruwe video dimensies helpt VLC optimaliseren van de beeldkwaliteit bij het converteren.

9 Klik op "File", "Open File." Navigeer het browservenster en selecteer uw oorspronkelijke WMV-bestand. Klik op het vakje "Stroom / Save" aan de onderkant van het venster Bestand openen. Klik op 'Instellingen' en kies dan "MP4" voor de inkapseling methode. Klik op de knop 'Bladeren' en kies een doelmap voor het nieuwe MP4-bestand.

10 Klik op de knop "Play" op de mediaspeler. VLC begint het omzetten van de WMV naar een MP4 video. Wacht tot de conversie proces te voltooien. Selecteer de nieuwe MP4-bestand in de doelmap. Dubbelklik op de titel van het bestand en verander de bestandsextensie te .m4v. De MP4 en M4V-formaat zijn in wezen identiek, en de M4V extensie voegt alleen DRM-beveiliging naar een bestand.