Hoe het gewicht van het papier bepaald?

Hoe het gewicht van het papier bepaald?


Papier komt in alle vormen, maten en kleuren. Het bereik van document stijlen zo talrijk als het aantal toepassingen voor. Ondanks de komst van internettechnologie meeste taken verder tenminste een kleine hoeveelheid papier nodig. Anderen vereisen vrachtwagenladingen papier per dag. Om het winkelen voor papier beter beheersbaar te maken, wordt al het papier gewogen.

papier Gewicht

Het gewicht van een bepaald vel papier is niet het werkelijke gewicht, maar de dikte. "Zwaarder" papier is dikker, terwijl "lichtere" papier is dunner. Voorbeelden van zwaar papier zijn karton of aquarelpapier, terwijl voorbeelden van licht papier zijn het traceren van papier of krantenpapier. Papier is veel te dun om stuksgewicht absoluut nauwkeurig en daarom het gewicht van papier wordt gemeten in zorgvuldig geteld stapels.

meten Gewicht

Papier gewicht is het gewicht van 500 vellen van een bepaald type in ponden. Tijdens het selectieproces, moeten gebruikers rekening houden met de grootte van het vel ook. Zo zal een dunner vel papier met formaat 10 inch bij 15 inch wegen doorgaans meer dan een dikke vel karton meten van 3 inch bij 5 inch, vanwege een stapel 500 dunnere vellen 10 per 15 papier gewoonlijk weegt dan een stapel 500 dikkere vellen 3 per 5 papier.

toepassingen

Dunner papier is goedkoper en heeft toepassingen in de krant industrie, de meeste kranten ten hoogste 24 uur na aankoop of aflevering gehouden. Het zou een goede zakelijke zin niet voor de krant de producenten af ​​te drukken op duurdere karton. Typische kantoorpapier is midrange dik, terwijl zwaarder papier wordt gebruikt voor het pastel en aquarel kunst omdat het papier moet genieten van het medium zonder bloeden door. De dikste papier bevat karton en poster boord.

GSM vs. Pounds

Het meten van papier in ponden kan verwarrend zijn, omdat deze techniek alleen rekening houdt met één dimensie van papier: de dikte. Een nieuwe meettechniek ontwikkeld neemt drie dimensies in aanmerking: dikte, lengte en breedte. Papier in de meeste Europese landen wordt op deze wijze via de gram per vierkante meter (gsm) referentie. Dit elimineert de noodzaak om papier te scheiden van zijn grootte, de grootte reeds in de meting opgenomen.

andere Metingen

Een andere meting van papier is de remklauw. Caliper verwijst naar de feitelijke dikte van een vel papier in duizendsten van een inch, en wordt gemeten met een precisie apparaat genaamd een micrometer. In het beste geval de micrometer nauwkeurig tot plus of min 5 procent van de werkelijke dikte.

Equivalentgewicht is een meting die dient voor het veld en referenties playing elk vel papier gelijk als alle waren even groot. Lijken qua toepassing op GSM, wordt equivalent gewicht gebruikt om snel beslissingen aankoop te doen.