Hoe vindt u mijn XP Service Pack Version

Hoe vindt u mijn XP Service Pack Version


Wanneer er een nieuwe versie van een programma is vrijgegeven, hebben programmeurs en ontwikkelaars vaak niet gevonden alle mogelijke bugs, glitches en beveiligingsproblemen. Dit is het geval met het besturingssysteem Windows XP. Met ingang van 2011 hebben drie service packs uitgebracht voor Windows XP, elk met belangrijke updates en patches voor uw computer. Als u de nieuwste service pack installeert, SP3, moet u de eerdere service packs en geïnstalleerd. Het controleren van uw computer huidige service pack laat je weten wat je nodig hebt om te downloaden en te installeren op uw machine.

instructies

1 Zet uw computer en klik op de knop "Start".

2 Klik met de rechtermuisknop op Deze computer en selecteer Eigenschappen in het menu dat verschijnt. Een nieuw venster wordt geopend.

3 Kijk onder de sectie Systeem om het Service Pack u momenteel hebt geïnstalleerd. SP3 is de nieuwste versie, met ingang van 2011. Als u SP2 geïnstalleerd, bent u klaar om SP3 te installeren.

Hints

  • Automatische updates inschakelen om de nieuwste Service Packs automatisch gedownload en geïnstalleerd. Klik op 'Start' en vervolgens op Uitvoeren. Typ "sysdm.cpl" in het zoekvak en druk op 'Enter'. Kies "Automatisch (aanbevolen)."