Het wijzigen van DHCP om een ​​statisch IP

Het wijzigen van DHCP om een ​​statisch IP


Vaak is het wijzigen van uw IP-adres van de DHCP statische kan connectiviteit problemen op te lossen. Met behulp van een statisch IP-adres voor uw computer biedt ook een betere bescherming van de veiligheid van het netwerk problemen. Echter, je moet voorzichtig zijn bij het toekennen van statische IP-adressen aan computers in je netwerk. Het belangrijkste voordeel van het gebruik van DHCP is dat het helpt voorkomen dat IP adres conflicten in lokale netwerken. Om dit probleem te voorkomen, moet je ervoor zorgen dat wanneer u een statisch IP-adres toewijst aan uw computer, geen andere computer in uw netwerk eigenaar is.

instructies

Voor Windows 7 en Vista

1 Klik op de Start orb op de taakbalk. U kunt dit ook doen door op de Windows-toets. Typ "ncpa.cpl" op het zoekveld en druk op de "Enter". Dit zal het venster "Network Connections".

2 Zoek het pictogram van de verbinding die u wilt wijzigen. Klik met de rechtermuisknop op, selecteer 'Status'. Ga naar het tabblad "Details" en schrijf de nummers die je ziet voor "IP-adres", "Subnet Mask", "Default Gateway" en "DNS-adres."

3 Ga terug naar het tabblad 'Algemeen' en klik op de knop "Eigenschappen". Selecteer "Internet Protocol versie 4 (TCP / IPv4)." Klik op de knop "Eigenschappen".

4 Selecteer "Het volgende IP-adres" en "Gebruik de volgende DNS-server adressen."

5 Typ het IP-adres, subnet mask, default gateway en DNS-adressen in hun respectieve domeinen. Controleer uw wijzigingen aan en klik op de knop "OK". Klik op de knop "OK" in het venster Eigenschappen om wijzigingen op te slaan.

Voor Windows XP en eerdere versies

6 Klik op het menu Start knop, selecteer "Run." Typ "ncpa.cpl" op het tekstveld en druk op de "Enter".

7 Zoek het pictogram voor uw netwerkverbinding. Klik met de rechtermuisknop op, selecteer 'Status'. Ga naar het tabblad "Details" en schrijf de nummers die je ziet voor "IP-adres", "Subnet Mask", "Default Gateway" en "DNS-adres."

8 Ga terug naar het tabblad 'Algemeen' en klik op de knop "Eigenschappen". Selecteer "Internet Protocol (TCP / IP)", klik dan op de knop "Eigenschappen".

9 Selecteer "Het volgende IP-adres" en "Gebruik de volgende DNS-server adressen."

10 Typ het IP-adres, subnet mask, default gateway en DNS-adressen in hun respectieve domeinen. Controleer uw wijzigingen en klik op de knop "OK". Klik op de knop "OK" in het venster Properties om de wijzigingen af ​​te ronden.

Voor Macintosh-computers

11 Open het Apple-menu en selecteer 'Systeemvoorkeuren. "

12 Ga naar "Netwerk", selecteer vervolgens de netwerkinterface waarvoor u nodig hebt om de IP te veranderen. Als u het IP-adres van uw draadloze verbinding wijzigen, kiest u 'Airport. " Anders selecteert u "Built-in Ethernet."

13 Klik op de knop "Configure", ga dan naar "TCP / IP." Noteer de cijfers die u ziet voor het IP-adres, router en DNS-adres.

14 Selecteer "Handmatig" onder "Configure IPv4." Voer uw IP-adres, subnet mask, default gateway en DNS-adressen. Typ uw standaard gateway in het veld "Router". Laat 'Search Domains "blanco. Klik op "Apply Now" om de wijzigingen af ​​te ronden.

Hints

  • Als uw computer rechtstreeks is aangesloten op uw modem, moet u contact opnemen met uw ISP (Internet service provider) om een ​​statische IP-verbinding aan te schaffen. In plaats van het opschrijven van de IP-adressen van uw verbinding statusvenster, gebruiken de informatie die uw ISP geeft.
  • Als u na het wijzigen van uw TCP / IP-instellingen niet online bent, voert een snelle power cycle. Schakel uw computer, router (als je die hebt) en uw modem, respectievelijk. Wacht 10 tot 15 seconden. Schakel de modem in de eerste plaats, gevolgd door uw router en uw computer.