Hoe Input MIDI noot data Into Cubase SX3

Hoe Input MIDI noot data Into Cubase SX3


Steinberg Cubase is een populaire digitale audio-workstation-programma. Het is vrij veelzijdig en uitgebreid, en het ondersteunt een breed scala van Musical Instrument Digital Interface functionaliteit. Naast het beheersen van de parameters met MIDI-data, dan kunt u ook invoeren MIDI-noten in een Cubase MIDI track. U kunt dit doen door gebruik te maken van een externe MIDI-controller of toetsenbord van uw computer.

instructies

1 Sluit uw MIDI controller aan op de USB-poort van uw computer. Zorg ervoor dat het wordt herkend door uw computer. U kan nodig zijn om een ​​driver te downloaden en te installeren vanaf de website van de fabrikant.

2 Open Cubase om een ​​leeg project.

3 Selecteer de "Add Track" optie onder het drop-down menu Project. U kunt dit ook doen door rechts te klikken in het venster project.

4 Geef MIDI onder de optie "Add Track".

5 Selecteer de "Device Setup" optie onder het Device drop-down menu. In het MIDI submenu, zorg ervoor dat uw MIDI controller wordt gedetecteerd en geselecteerd als 'Actief'.

6 Klik op de "R" op de MIDI track die u wilt opnemen in. Dit zal de track voor opname mogelijk te maken.

7 Klik op de opnameknop op de belangrijkste Cubase transport. Het transport is de doos met de wereldwijde bediening voor Record, Stop and Play.

8 Speel uw MIDI-controller. De notitie gegevens worden opgeslagen in de MIDI track. Je kunt het later bewerken, als u wenst. Als u niet wilt een externe MIDI controller te gebruiken, kunt u uw computer toetsenbord of muis ook gebruiken voor het invoeren van MIDI noot data. Als u ervoor kiest om aantekeningen te tekenen met de muis, hoeft u niet te worden opname in te voeren noot data.