Hoe maak je een beeld bewerkt met GIMP Freeware

Hoe maak je een beeld bewerkt met GIMP Freeware


Adobe Photoshop is een van 's werelds meest populaire software programma's, maar het is duur en niet betaalbaar voor de casual digitale fotograaf. GIMP is een krachtig beeldbewerkingsprogramma gratis beschikbaar bij http://www.gimp.org/. Het heeft veel van dezelfde kenmerken van Photoshop en gebruiksvriendelijk. Het ontbreken enkele van de meer populaire Photoshop-functies, maar voor de meeste amateur-fotografen zal het meer dan voldoende, en het is gratis! In dit artikel zullen we een aantal van de basiskenmerken van GIMP te bespreken. In toekomstige artikelen zullen we onderzoeken geavanceerde functies in meer diepte.

instructies

1 Hoe maak je een beeld bewerkt met GIMP Freeware

GIMP is een andere look en feel van Photoshop. Er zijn twee verschillende vensters op uw bureaublad wanneer GIMP geopend. Een daarvan is de PICTURE-venster waarmee je een foto te openen en de andere is de TOOL venster waarin alle beschikbare instrumenten laat zien. Eerst moeten we te openen en selecteer een bestand. Wanneer u GIMP opent, zul je gewoon zien het raam gereedschappen. Kies een bestand en open om het bestand te selecteren.

2 Hoe maak je een beeld bewerkt met GIMP Freeware


Het raam open file is eigenlijk een verbetering ten opzichte van Photoshop. Let op de tabs aan de bovenkant waarop u direct toegang te geven aan uw foto mappen. GIMP is een enorme selectie van erkende bestandstypen inclusief EPS, TIFF, JPEG en Photoshop-formaten. Het zal openen en RAW NEF-bestanden, maar niet goed. Het zal alleen maar geven u een miniatuurweergave resolutie van deze bestanden.

3 Hoe maak je een beeld bewerkt met GIMP Freeware


Zodra u uw bestand opent, wordt deze weergegeven in een apart venster niet gehecht aan het menu Extra. Hierdoor kunt u veel flexibiliteit in het organiseren van uw bureaublad. Kijk naar het hoofdmenu, ziet het er bekend? Het is redelijk vergelijkbaar met de Photoshop-indeling. Sommige van de gereedschappen zijn op verschillende locaties. Bijvoorbeeld, de CURVES voorzien van onder TOOLS niet BEELD, zoals het is in Photoshop.

4 Hoe maak je een beeld bewerkt met GIMP Freeware


Als je deze afbeelding wilt bijsnijden, selecteert u de rechthoek SELECT gereedschap uit de werkbalk. Deze tool is vergelijkbaar met de selectie maken in Photoshop. Teken de kader rond de afbeelding die u wilt behouden. Selecteer het menu BEELD en CROP om de selectie van de afbeelding bij te snijden. Als je niet van de bijgesneden afbeelding, kunt u UNDO selecteren of Historie ongedaan maken in het menu Bewerken in het venster afbeelding. De historie van ongedaan maken is hetzelfde als het deelvenster Historie in Photoshop en stelt u in staat om terug te gaan door uw bewerkingen.

5 Hier is de bijgesneden afbeelding. 6 Hoe maak je een beeld bewerkt met GIMP Freeware


Om tekst aan het beeld toe te voegen, selecteer het gereedschap Tekst in de werkbalk venster. Merk op dat wanneer u een gereedschap selecteert, het eigenschappenvenster wijzigingen aan parameters voor dat gereedschap te bieden. Wanneer we tekst te selecteren, kunnen we dan kiezen lettertype, de grootte en de kleur van het paneel woningen in het menu van het gereedschap.

7 Hoe maak je een beeld bewerkt met GIMP Freeware


Klik op de afbeelding waar u de tekst wilt, en de tekst invoerveld verschijnt waarin u de tekst toe te voegen. Nadat u de tekst in te voeren in en klik dicht, de tekst wordt weergegeven in de afbeelding.

8 Hoe maak je een beeld bewerkt met GIMP Freeware


De tekst kan worden verplaatst met behulp van de selectie-instrument. Wanneer u de tekst waar u het wilt, slaat u de afbeelding om de bewerking te voltooien. GIMP is een krachtig en gratis programma. In de toekomst artikelen, zullen we ons richten op de verschillende tools en functies van GIMP. In de tussentijd, het is een gratis te downloaden, zodat het eens te proberen.

Hints

  • Bij het downloaden van GIMP, zorg ervoor dat u het Help-systeem te downloaden. Het is een aparte download en ook gratis. Als u wilt werken met NEF en RAW-beelden, open ze voor het eerst in de toepassing van de camera en het beeld opslaan als een TIFF. Dit zal de bescherming van uw beeldarchief en een hoge-resolutie afbeelding te bewerken geven.
  • Werk altijd met een kopie van uw foto's om u te behouden beeldarchief.