Wat is de processor ventilator in een CPU?

Wat is de processor ventilator in een CPU?


Een centrale verwerkingseenheid (ook bekend als een CPU of processor) goed te laten functioneren, moet een geschikte methode om het afkoelen. De meest gebruikte methode afkoeling processors door middel van een ventilator.

Belang

Processors produceren veel warmte en kunnen noch afkoelen op zichzelf. Een koelventilator aan een processor zou de warmteafgifte en ter voorkoming van de opbouw van de processor.

processor Heat

De intense hoeveelheid werk processors doen zorgt ervoor dat ze enorme hoeveelheden warmte produceren ten gevolge van resistentie in hun circuits. Als een processor verzamelt te veel warmte, kan het ertoe leiden dat de computer af te sluiten, en de processor moet mogelijk worden vervangen.

koellichamen

Het is niet iets uit het gewone om een ​​processor ventilator geleverd met een koellichaam eronder te zien. Wanneer behoorlijk geïnstalleerd, een koellichaam principe trekt warmte uit een metalen oppervlak wordt gekoppeld.

types

De meest populaire koelingopstelling een processor is een koellichaam met een ventilator op door thermisch vet en een lock-bijlagetype aan de processor. Oudere processors (zoals de vroege Intel Pentium processoren) gebruikt een eenvoudige koellichaam zonder thermische vet en geen ventilator.

Waarschuwing

Als u probeert een koelventilator hechten aan een processor, altijd de juiste thermische oplossing toepassen. Dit is nodig om de warmte goed overbrengen van de processor in het koelelement en via de ventilator.