Hoe maak je een SSD als een Boot Disk installeren

Hoe maak je een SSD als een Boot Disk installeren


In tegenstelling tot de harde schijven, hoeft solid state drives niet aan een mechanische onderdelen te verplaatsen naar toegang tot de gegevens, zodat het wisselen van uw boot drive om een ​​SSD vermindert de schijf-leestijd complexiteit zoveel teleporteren snelheden tot verre reizen. (Ref 1, pagina 1, Disk Vertragingen) Fysiek het installeren van een SSD is niet anders dan het installeren van een harde schijf, maar u moet uw besturingssysteem en computer firmware configureren om ze te optimaliseren voor een SSD.

Het vervangen van uw oude hardware

Wanneer u een harde schijf vervangen door een SSD, kunt u migreren van uw bestaande OS van de oude schijf door het klonen van het of een vers exemplaar van het besturingssysteem installeren. Klonen van uw harde schijf vereist een bestemming partitie minstens even groot is als de bron, en omdat SSD's zijn meestal kleiner dan HDD's, moet u een back-up en verwijder alle onnodige bestanden van de bron die het groter zijn dan de bestemming.

Met uw computer losgekoppeld, sluit u de SSD op een beschikbare SATA-slot, waardoor uw harde schijf als goed verbonden. Als alternatief, vervangt u de harde schijf met de SSD en sluit vervolgens de harde schijf op uw computer met een externe behuizing drive. Een USB-schijf behuizing zet uw aandrijving SATA-connector naar USB-formaat, zodat je het kunt gebruiken als een verwijderbaar medium. Op te starten vanaf een externe drive, selecteer "Temporary Boot Options" of een soortgelijke keuze van uw BIOS splash screen, kies uw externe USB harde schijf uit de boot opties.

Het klonen van je boot partitie

Voordat het klonen van uw harde schijf, defragmenteren met behulp van de defragmenteren en optimaliseren van uw Drives applet. Selecteer een partitie en klik op 'Analyseren' en 'Optimaliseren "om de schijf te defragmenteren, indien nodig. Krimpen de partitie aan het nieuwe station met behulp van het hulpprogramma Schijfbeheer te passen; druk op de toets "Windows", type "diskmgmt.msc" (zonder aanhalingstekens) en druk op "Enter" om het te openen. Klik rechts op de partitie, kies "Shrink Volume" en vervolgens in het veld naast "Voer de hoeveelheid ruimte te krimpen in MB," voert u het aantal megabytes te verwijderen uit de partitie, zodat het past op de SSD. Migreren de bestanden naar de nieuwe SSD met behulp van een disk-klonen programma zoals Clonezilla, EASEUS Todo Backup of Acronis (links in Resources). Elk van deze programma's werkt anders, maar ze bevatten allemaal een optie om direct bestanden te migreren van de oude schijf naar de nieuwe. Selecteer deze optie in het hoofdmenu en kies vervolgens de bron- en stations als daarom wordt gevraagd.

Het installeren en instellen van het OS

Als je niet veel applicaties op uw harde schijf geïnstalleerd, het installeren van een nieuwe versie van uw besturingssysteem hebt is een beetje makkelijker dan het klonen aangezien het geen extra software nodig. Het installeren van een OS op een SSD is niet anders dan het installeren van een op een harde schijf, maar met behulp van de SSD als een boot rit duurt een paar kleine tweaken. Inschakelen Geavanceerde Host Controller Interface voor de SSD door het openen van Regedit en het kiezen van de volgende map:

HKEY_LOCAL_MACHINE \ SYSTEM \ CurrentControlSet \ services

Klik op "MSAHCI", dubbelklik op "Start" en bevestigen dat de DWORD-waarde is ingesteld op 0. Bevestig dezelfde instelling voor de Start DWORD in de pciide directory. Herstart de computer en voer de BIOS utility, kies dan "Storage" of een soortgelijke BIOS optie. Van opties voor opslag van je SSD, kies "AHCI", zodat Windows het station als een SSD herkent. Vóór het verlaten van de BIOS, opent u het menu Boot opties en volg de instructies op het scherm voor het plaatsen van uw SSD voor het eerst in het apparaat opstart volgorde.

Het optimaliseren van uw systeem

Na het booten terug in Windows op de SSD, geopend defragmenteren en optimaliseren van uw schijven, selecteer uw SSD in het menu. De applet displays Solid State Drive naast de stationsletter, nu Windows herkent als een AHCI apparaat. Omdat het een SSD, Windows weet niet te defragmenteren, wat de levensduur verkort door ten overvloede het schrijven en wissen van bytes. In plaats daarvan Windows maakt automatisch een functie genaamd Trim dat SSD prestaties optimaliseert. Trim is een speciaal commando dat uw besturingssysteem stuurt naar uw SSD te maken voor het verschil in de manier waarop SSD en HDD's te behandelen gegevens. SSD's toegang tot de gegevens direct, waardoor het enkele seconden of minuten een HDD neemt om de mechanische arm over een schotel op zoek naar data blokken die gefragmenteerd raken wanneer de schijf draait bewegen. Het nadeel van het gebruik als SSD is dat, na het schrijven en wissen van gegevens 10.000 tot 100.000 keer, het flashgeheugen en verslechtert niet langer opgeslagen gegevens. Om de levensduur van uw SSD, het opslaan van documenten, media en andere bestanden op een grote HDD opslagvolume verlengen.