Voordelen van het gebruik van Microsoft Access

Voordelen van het gebruik van Microsoft Access


Microsoft Access is databasesoftware waarmee de gebruiker om grote hoeveelheden gegevens te manipuleren. De verschillende componenten en functies van Access lenen aan zijn gemakkelijk te gebruiken, snel te leren formaat en maakt het voordelig voor kleine en grote kantooromgevingen.

Components

De objecten in de Access-database tabellen, query's, formulieren, rapporten, macro's en modules.

functionaliteit

Tabellen worden gebruikt om gegevens op te slaan. Queries kan trekken informatie uit tabellen en berekeningen uit te voeren tegen de informatie. Formulieren worden gebruikt om informatie in te voeren in de tabellen. Rapporten kan de informatie die moet worden weergegeven in een printer-ready formaat. De rapporten kunnen ook worden geëxporteerd naar andere Microsoft Office-programma's, zoals Excel of Word. Macro's staan ​​voor de automatisering van de database taken. Modules zijn een gebied voor geavanceerde programmeertaal in de database.

Kenmerken

Microsoft Access gebruikt dezelfde universele commando's als Microsoft Office, zoals "CTRL + S" om op te slaan en de klik met de rechtermuisknop optie menu. Databases zijn gemaakt met Microsoft Access kan worden gebruikt in multi-user omgevingen: Meer dan één persoon toegang tot en het gebruik van de database in een keer. Het bouwen van een Access-database heeft geen kennis van programmeertalen zoals Visual Basic of SQL vereisen. elationships kan worden gemaakt tussen tafels. Dit maakt het mogelijk te werken, informatie toevoegen of verwijderen in de database in een handomdraai. De database Wizards bieden stap-voor-stap instructies om de database-objecten en relaties te creëren.

voordelen

Omdat Access is gebruiksvriendelijk en bevat functies die via een ander Microsoft Office-toepassingen worden gebruikt, de leercurve is niet erg steil. Wizards maken het makkelijker om een ​​operationele database te maken in minder dan een uur.

Grote hoeveelheden gegevens kunnen worden geïntegreerd in de database zonder concessies aan de prestaties. Informatie die beschikbaar kan gewoon in de database worden ingevoerd is al; of, zoals gezegd, kunnen de gegevens worden direct ingevoerd in de database. In een grote kantooromgeving, kan toegang worden geprogrammeerd om informatie van de enterprise resource software nemen.

overwegingen

Access-database sjablonen zijn beschikbaar op de Microsoft Office website. Deze sjablonen kunnen worden aangepast als dat nodig is.