Hoe volledig verwijderen ATI drivers

ATI drivers zijn software drivers die het mogelijk maken ATI-Radeon (gemaakt door AMD) videokaarten om goed op een computer werken. Het verwijderen van de ATI drivers wordt gedaan bij het installeren van een nieuwe videokaart die verschillende drivers vereist.

Het is belangrijk om de oude of niet meer nodig videokaart drivers van een computer te verwijderen, zodat de computer doet geen poging om oude drivers te gebruiken om de nieuwe videokaart te bedienen.

instructies

Het verwijderen van ATI drivers

1 Selecteer het menu Start op de PC met de ATI drivers. Ga naar het Configuratiescherm en kies "Add / Remove Programs."

2 Zoek de ATI drivers in de beschikbare programma's die verwijderd kan worden opgenomen. Zoek de ATI Display Driver en de ATI Catalyst Control en selecteer die voor verwijdering. Selecteer "Verwijder programma's."

3 Herstart de computer. Het wordt aanbevolen dat u de computer in de veilige modus door op F8 meerdere malen te drukken opnieuw op te starten als de computer wordt opgestart.

4 Als u de installatie van een nieuwe videokaart, houdt de computer uit en installeer de nieuwe kaart. Als je gewoon een update ATI drivers, plaatst u de schijf als de computer opnieuw is opgestart.

5 Bij de herstart, slaat u de "nieuwe hardware gevonden" prompt die kunnen opduiken. Installeer de stuurprogramma's voor de nieuwe videokaart of uw bijgewerkte ATI drivers.

Problemen met ATI Driver Removal

6 Bezoek de ATI-website (zie hieronder verwijzingen) en selecteer de video driver waarvoor u een poging om de stuurprogramma's te verwijderen.

Doe deze stap over als op een herstart van de computer van de oude videokaart nog steeds erkend; anders wordt de nieuwe drivers niet goed geïnstalleerd.

7 Zoek de ATI Driver Uninstall toepassing van de specifieke videokaart waarvoor u het verwijderen van de chauffeurs. Deze applicatie is beschikbaar op de website van ATI.

8 Downloaden en uitvoeren van de ATI Driver Uninstall applicatie om elke registersleutels die de drijvende krachten achter in het systeem register kan hebben verlaten te verwijderen. Herstart de computer in de veilige modus en proberen om de nieuwe drivers te installeren voor de videokaart.

Hints

  • Doe de Add / Remove programma procedure eerste. Als dat niet volledig werkt, ga dan naar de ATI-website om de Uninstall programma te kunnen gebruiken.
  • Zorg ervoor dat u bijgewerkte stuurprogramma's of een nieuwe videokaart met bestuurders om de verwijderde stuurprogramma's te vervangen.