Hoe herken ik de verschillen tussen USB 2.0 en USB 1.1

Hoe herken ik de verschillen tussen USB 2.0 en USB 1.1


Een Universal Serial Bus (USB) is kunnen apparaten en computers communiceren met elkaar. Voorkomende apparaten zijn voorzien van een muis, toetsenbord, koptelefoon, draagbare USB-sticks en zelfs harde schijven. Oorspronkelijk versie 1.1, de huidige (vanaf oktober 2010) standaard voor USB 2.0 is, die werd ontwikkeld in 2001. Er is geen fysieke manier om te kijken naar een USB-poort en het bepalen van de snelheid. Dit moet worden bereikt door het gebruik van gereedschap uitgerust met het besturingssysteem.

instructies

1 Klik op "Start" en selecteer 'Configuratiescherm'. Dubbelklik op "Device Manager." Als u bent in de categorie bekijken, klikt u eerst op "Hardware en geluiden." "Device Manager" is onder de "Apparaten en printers" rubriek.

2 Klik op de "Universal Serial Bus controllers", die u een lijst van alle USB-controllers in uw systeem beschikbaar zal geven uit te breiden.

3 Zoek de "Enhanced USB host controller." Dit betekent dat u ondersteuning voor USB 2.0 op uw PC. Een "Standard USB host controller" betekent dat je nog steeds met behulp van USB 1.1. Het systeem zal USB ondersteunen 2.0-apparaten, maar zal draaien op de topsnelheden van 1,1.

Hints

  • In het algemeen hogere snelheden voor USB zijn alleen nodig voor invoerapparaten zoals game controllers, die meer bandbreedte gebruiken dan een muis of traditionele toetsenborden.