Wat zijn de voordelen van een tekstverwerker?

Wat zijn de voordelen van een tekstverwerker?


Een tekstverwerker is een soort software ontworpen om tekstbestanden te manipuleren. In tegenstelling tot een traditionele tekstverwerker, een tekstverwerker ontbreekt vaak enige vorm van geavanceerde opmaak opties, evenals de mogelijkheid om afbeeldingen weer te geven. De meeste moderne besturingssystemen, zoals een tekstverwerker. Er zijn ook veel van derden opties beschikbaar. Ondanks de smalle focus van dit type software, zijn er een aantal voordelen aan het gebruik van een tekstverwerker.

Data-integriteit

Teksteditors het algemeen niet toe te formatteren om de manier waarop tekstverwerkers doen typen. Dit maakt tekst editors het instrument bij uitstek voor het werken met tekstbestanden, waarbij de integriteit van de gegevens van het grootste belang. Wanneer de hand-codering van een HTML-pagina of bewerken programmering broncode, is het noodzakelijk dat de gegevens blijven in platte tekst. Eventuele aanvullende opmaak, zoals het soort dat tekstverwerkers meestal te voegen, kan de integriteit van het bestand aanzienlijk veranderen.

grote bestanden

Veel tekstbestanden zoals broncode, kunnen zeer groot zijn. Bestanden die variëren van enkele tot enkele tientallen megabytes zijn niet ongewoon. Veel tekstverwerkers zijn niet geoptimaliseerd om te werken met grote bestanden, in het bijzonder bij het zoeken. In tegenstelling tot tekstbestanden meestal blinken uit in het verwerken van grote bestanden.

Normale uitdrukkingen

Een van de fundamentele voordelen van vele tekstverwerkers is hun steun voor de reguliere expressie (regex) zoeken. Regex kan een gebruiker zoeken naar patronen, plaats specifieke tekst. Bijvoorbeeld, in plaats van een document te zoeken naar één e-mailadres, regex kan een gebruiker zoeken en e-mailadressen op te halen in het tekstbestand.

Multi platform

Mac OS X, Linux / Unix en Windows hebben allemaal hun eigen manier van registreren van het einde van een regel tekst. Tekstverwerkers niet altijd herkennen de verschillende regeleinden, waardoor tekst die op één platform perfect keek om samen te draaien op een ander. Text editors hebben veel betere ondersteuning voor verschillende lijn eindes, sommige zelfs deze handling transparant.