Wat is Virtual Private Network?

Een virtueel privé-netwerk, ook bekend als een VPN of gewoon als een virtueel netwerk, is een middel waarmee een afzonderlijke computer of netwerk kan verbinding maken met een netwerk in een andere locatie. VPN-verbindingen moet worden ingesteld op voorhand en de verbindende gebruiker moet het recht op toegang tot een of meer computers op de host-netwerk, waardoor ze een relatief veilige en veilige manier van netwerktoegang op afstand. Twee types van virtuele netwerken bestaan, zodat een enkele gebruiker of een volledig netwerk om het ontvangende netwerk via de VPN-verbinding.

Functie

Een virtual private network kan een gebruiker op afstand verbinding te maken met een netwerk op een andere locatie, over het algemeen hun huis of kantoor. De verbinding is functioneel vergelijkbaar met een lokaal netwerk (LAN) die zou ontstaan ​​door het gebruik van Ethernet kabels of WiFi-verbinding. De verbinding via internet plaatsvindt, kan de snelheid van de verbinding langzamer dan een lokale verbinding zou zijn.

voordelen

Virtual private netwerken kunnen individuen toestaan ​​om productiever te zijn door hen te laten toegang tot bestanden vanuit hun huis of werk computer. Wanneer twee netwerken zijn verbonden via een virtuele netwerkverbinding, kan de samenwerking tussen de twee groepen worden verbeterd, aangezien elk netwerk team zal toegang tot het netwerk middelen van het andere team te hebben. VPN kan ook nuttig zijn voor zakenreizigers, zodat ze rapporten bestand of toegang te krijgen tot nieuwe materialen direct, terwijl nog steeds op reis.

types

Er zijn twee types van virtuele privénetwerken: user-to-netwerkverbindingen en naar netwerkverbindingen. In een user-to-netwerkverbinding, een enkele gebruiker toegang krijgt tot een extern netwerk. Zij krijgen toegang tot het verre netwerk, terwijl gebruikers van het netwerk zijn alleen in staat om toegang te krijgen tot het netwerk middelen van de single user. In een netwerk-naar-netwerk verbinding, zal een of meer computers in een netwerk te verbinden via VPN op computers die zijn netwerk op een andere locatie.

Deze netwerkcomputers (en alle andere computers die een netwerk met hen te delen en gebruik ze als een toegangspunt tot het virtuele netwerk) in staat zal zijn om toegang te krijgen tot het beschikbare netwerk middelen van de verre host-netwerk, terwijl hun volledige netwerk middelen ter beschikking zullen worden gesteld ook.

overwegingen

Het nut van een virtual private network kan afhangen van een aantal factoren. De snelheid waarmee bestanden en andere middelen via een virtueel netwerk verbinding kan worden overgedragen, hangt af van de internetverbinding snelheid van beide partijen, en kan aanzienlijk langzamer dan een in-netwerk overdracht toen computers fysiek met elkaar zijn verbonden zijn.

Een VPN is ook afhankelijk van benodigde bestanden en bronnen open te delen; als een VPN is aangesloten op een host-netwerk dat niet het delen van bestanden toelaat, zal de gebruiker op afstand geen toegang tot het netwerk middelen die ze proberen te gebruiken. De naam van het virtuele private netwerk IP-adres van de hostcomputer of server nodig om toegang tot het netwerk, zodat zij moeten worden afgeschreven of opgeslagen als internetsnelkoppeling als de virtuele netwerkverbinding gaat gebruiken.

waarschuwingen

Terwijl een virtueel privénetwerk algemeen wordt beschouwd als een beveiligde netwerkverbinding is belangrijk om te onthouden dat het nog steeds een middel om direct netwerktoegang via Internet. Zorg ervoor dat er geen ongewenste computers zijn in staat om verbinding te maken met de gebruiker computer of netwerk dat de toegang tot VPN om onbevoegde toegang te voorkomen.

Ook moet gegevenstoegang, zoals het virtuele netwerknaam en IP-adres nooit gedeeld, en de verbinding moet volledig gesloten na iedere sessie is voltooid.