Wat zijn de overeenkomsten in een PC en een Mac?

Wat zijn de overeenkomsten in een PC en een Mac?


Er zijn verschillende soorten van personal computers die vandaag beschikbaar zijn. Er zijn verschillende manieren categoriseren deze verschillende typen computers. Een manier om dit te doen omvat groeperen ze allemaal in twee categorie├źn, een categorie die computers gemaakt door Apple. Een dergelijke computer wordt gewoonlijk omschreven als Mac. De tweede categorie omvat eigenlijk elke computer niet gemaakt door Apple. Elke personal computer van deze tweede groep van verschillende fabrikanten worden genoemd een PC.

Besturingssystemen

Voorafgaand aan de introductie van Intel-gebaseerde computers van Apple, was er een veel breder verschil tussen het besturingssysteem mogelijkheden van PC als Mac. Vandaag de dag, zowel een Mac en sommige pc's zijn in staat om het uitvoeren van zowel een Windows-besturingssysteem, een Linux-besturingssysteem of een Apple-besturingssysteem. Windows en Linux komen vaak voor op de pc, maar Apple besturingssystemen kan moeilijker te installeren. Apple heeft een geschiedenis van het maken het moeilijker voor pc-gebruikers Apple-besturingssystemen draaien op PC van een andere fabrikant, ook al zijn ze soms compatibel. Bovendien, zelfs als het uitvoeren van de belangrijkste besturingssystemen die een Mac en PC schip met, zijn er veel overeenkomsten tussen Windows en de moderne Mac OS. Apple en Microsoft hebben geleend en leerden van elkaar op een bepaalde manier.

Hardware

De moderne Mac is eigenlijk een PC gemaakt door Apple. Zodra Apple naar Intel-processors ingeschakeld, het bedrijf begonnen met het verschepen computers eenvoudig in staat is met een Windows-besturingssysteem. Er zijn zowel Mac-computers en pc's met een Intel CoreDuo of een Core2Duo processor. Beide typen computers harde schijven, RAM en andere componenten die kunnen worden uitgewisseld tussen een pc of een Mac. Het enige probleem met het installeren van een aantal pc-componenten in een Mac is als Apple of de fabrikant van de hardware met een driver voor het besturingssysteem ondersteunt. Beide computers hebben ook soortgelijke moderne haven verbindingen. Deze omvatten USB en Firewire.

Software

Er zijn vele populaire applicaties gemaakt voor zowel Windows besturingssystemen scheepvaart op een pc en ook Mac OS scheepvaart op een Mac. Er zijn tal van edities van het Microsoft Office productiviteit suite, waaronder Word en Excel. Er zijn ook tal van edities van de lijn van de producten van Adobe's beschikbaar voor zowel van de besturingssystemen. Dit omvat populaire grafische software zoals Photoshop en Illustrator, naast vele andere professionele softwaretoepassingen. Content creatie en multimedia productie is mogelijk op beide platforms. Sommige computer gebruikers kunnen ervoor kiezen om zowel een PC en een Mac-computer gebruikt of zowel Windows als Mac OS op een computer.