Hoe maak je een String Break Into Characters in Python

Python, een van de vele hogere programmeertalen, wint snel aan populariteit onder programmeurs vanwege de draagbaarheid, het gebruiksgemak, het ontbreken van ernstige syntax regels en modulariteit. Er zijn verschillende soorten van gemeenschappelijke Python objecten die een programmeur werkt met: strings, lijsten, variabelen, getallen en woordenboeken, onder anderen. Op een gegeven moment, kunt u worden geconfronteerd met de taak van het extraheren van de individuele personages uit een Python string. Er zijn verschillende manieren om dit te doen.

instructies

1 Het verkrijgen van de snaar die u wilt splitsen. Bijvoorbeeld, om te gebruiken input van de gebruiker, gebruikt u de raw_input () functie:

x = raw_input ( "Voer een string: ')

2 Omzetten van de string in een lijst met behulp van de functie ingebouwde lijst (). Dit is waarschijnlijk de makkelijkste manier om de string in zijn samenstellende tekens breken. In het voorbeeld uit Stap 1:

L = raw_input (x)

Dit breekt "x" in een lijst "L", waarvan de afzonderlijke elementen die u kunt nu aanpassen, in tegenstelling tot de elementen van een string.

3 Extract de personages door het indexeren van de string. Instellen van afzonderlijke variabelen gelijk is aan elke snaar index karakter is een andere manier om ze te halen. Bijvoorbeeld:

a = x [0]

b = x [1]

c = x [2]

en zo verder tot het einde van de string wordt bereikt. U kunt ook gebruik maken van een lus voor deze:

y = len (x)

for i in range (y):

ai = x[y]

Eerst wordt de lengte van de tekenreeks opgenomen in "y" en "i" doorloopt de string en slaat de karakters "a1," "a2", "a3", enzovoort.