MS Excel Insert functie gebruikt

MS Excel Insert functie gebruikt


De functie invoegen wordt gebruikt in Microsoft Excel om de functies in te voegen in een spreadsheet. Toegang tot de Insert Function dialoogvenster door het drukken op "Shift" en "F3" samen op uw toetsenbord of door te klikken op "Functie" in het menu "Invoegen" - of toegang tot het vak door te klikken op de "Functie invoegen" icoon om de links van de formulebalk.

Zoek een functie

Als u niet de naam van een functie kennen, krijg Excel om u te helpen vinden. Typ een zin in de "Zoeken naar een functie" doos en vervolgens te klikken op "Go". Bijvoorbeeld, als je wilt naar een functie die zal toevoegen van een reeks van cellen, typt u vinden "Voeg een reeks van cellen." Als je eenmaal hebt gedrukt "Go", Excel zal u suggesties over mogelijke functies die misschien past bij uw behoeften te bieden (afhankelijk van wat je typt in het vak, kan je worden gepresenteerd met meer dan een optie).

Bladeren door rubrieken

Blader door categorie├źn van functies met behulp van het dialoogvenster Formule invoegen, en het gebruik van deze functies om u te helpen uw werkblad op maat. Bijvoorbeeld, als u van plan bent een spreadsheet over uw wetenschappelijk project resultaten, kunt u ge├»nteresseerd bent in het vinden van wat statistische functies zijn beschikbaar op de werkmap zijn. Klik op de "Selecteer een categorie" drop-down box en klik op "OK."

Hulp krijgen

Het dialoogvenster Functie invoegen kan een walk-through gids voor elk afzonderlijk argument in een functie zijn. Bijvoorbeeld, als je niet bekend bent met meer complexe functies, zoals de AANTAL.ALS of SOM.ALS functie, gebruikt u het dialoogvenster Functie invoegen om u te begeleiden door het proces. Om hulp bij een functie te krijgen, klikt u op de "?" of 'Help op deze functie "in de linker bovenhoek van het dialoogvenster. Je zult dan het beschrijving van de functie, de syntaxis en een voorbeeld.