Hoe Word-documenten met VBScript Maak

Hoe Word-documenten met VBScript Maak


Visual Basic Scripting (VBScript) is een lichtgewicht programmeertaal die netwerkbeheerders biedt de mogelijkheid om de gebruiker te automatiseren. De scripttaal wordt gebruikt voor het logon scripts, die elke keer dat een gebruiker de computer start worden uitgevoerd. De VBScript taal heeft de mogelijkheid om een ​​Microsoft Word-document te maken. Dit is gunstig voor beheerders die willen een document op het bureaublad van de gebruiker te bieden.

instructies

1 Open een eenvoudige tekstverwerker. De meeste systeembeheerders Microsoft Kladblok VBScript logon scripts.

2 Initialiseren van het Word-applicatie object op de computer van de gebruiker. De volgende code initialiseert het Woord applicatie object, dat later wordt gebruikt om het document te maken:
Set word = CreateObject ( "Word.Application")

3 Voeg het document. Wanneer u het Woord toepassing met behulp van VBScript te openen, wordt het object is open, maar geen document wordt gemaakt. De volgende code maakt een document voor de container:
Stel document = word.Documents.Add ()

4 Voeg wat omhaal van woorden aan het geopende document. De volgende code ziet u hoe u tekst aan uw Word-document toe te voegen:
document.TypeText "Mijn eerste document"
document.TypeParagraph ()

5 Sla het document op de harde schijf. De volgende code kopieert de nieuw gecreëerde Word document naar de harde schijf en sluit het Woord toepassing:
document.SaveAs ( "C: \ myWordDocument.doc")
word.Quit