Hoe een inventarisatie maken Sheet

Hoe een inventarisatie maken Sheet


Als u een manier om op maat te maken een inventaris sheet wilt, zal Microsoft Excel voor u werken. Excel is een spreadsheet-programma waarmee je een aparte pagina te maken voor elk product dat u verkoopt. Pagina's kunnen worden opgezet om de totalen voor de week, maand en jaar te berekenen. Door het creëren van een aparte spreadsheet voor uw hele inventaris, stukje bij beetje, je moet een manier vinden om elk item te behandelen zoals het komt in uw bedrijf. Als u een praktische kennis van Excel en de formule proces, het creëren van een uitgebreid panel zal u helpen uw inventaris samen te vatten. U kunt zien wat je hebt met slechts een oogopslag.

instructies

1 Open Microsoft Excel op uw computer.

2 Maak een nieuwe werkmap. Selecteer "File" aan de bovenkant van het scherm en vervolgens op "Nieuw."

3 Ga naar de top van de eerste pagina. Stel uw columns. Je zou willen informatie, zoals datum, prijs en artikelnummer. Hoe u de pagina te ontwerpen is aan u, maar label kolommen om alle relevante informatie bevatten. Houd de labels generieke, zoals Inventory. Gebruik de kolommen aan het einde van numerieke gegevens, zoals het aantal van de voorraden, aantal besteld, netto prijs en de verkoopprijs. Deze pagina is een sjabloon voor al uw pagina's. Typ de naam van elke kolom in de eerste rij van de spreadsheet. Eenmaal voltooid, ga dan naar "Insert" aan de bovenkant van het scherm. Selecteer "Name" en vervolgens label. Volg de instructies in het dialoogvenster om de namen vast te stellen.

4 Ga naar de tabs aan de onderkant van uw werkmap. Deze vertegenwoordigen afzonderlijke pagina's of werkbladen. U ontvangt een voor elk product je hebt in je inventaris nodig. Bijvoorbeeld, als je sneakers verkoopt en u op dit moment het uitvoeren tien verschillende soorten, moet je tien tabbladen. Deze eerste pagina is opgezet als een sjabloon. Klik op het tabblad voor de eerste pagina en kies "verplaatsen of kopiëren." Volg de instructies op één pagina te kopiëren voor elk product.

5 Dubbelklik op elk tabblad te hernoemen. U kunt ook met de rechtermuisknop op elk tabblad te kleuren hen code als je wilt.

6 Maak een samenvatting als je totalen van alle items wilt. Dit blad zal de wiskunde functie in Excel om de totalen toe te voegen op alle pagina's. Klik op of maak een tabblad met de naam Totalen. Ontwerp uw pagina door het opzetten van kolomlabels. Plaats de formules om de nummers in totaal op elke pagina.

7 Sla uw werkboek zodra het ontwerp is voltooid.

8 Voer de gegevens voor elk product. Controleer uw pagina totalen nadat u het eerste product vel hebben afgerond. Zorg ervoor dat de formules correct alvorens verder te gaan zijn.