ESD Wrist Strap Instructions

ESD Wrist Strap Instructions


Elektrostatische ontlading (ESD) is een van de grootste gevaren voor componenten in computers en andere elektronische apparaten. Zelfs iets eenvoudigs als het lopen over een tapijt kan statische lading genereren op je lichaam, en hoewel dit kan niet worden gevoeld is het nog steeds genoeg om statische gevoelige componenten beschadigen.

Een antistatische polsband kan elke geaccumuleerde statische lading op een veilige manier te verspreiden via de kabel, in plaats van via statische gevoelige componenten zoals geïntegreerde schakelingen of processors.

instructies

1 Plaats de ESD polsband om uw pols. De polsband moet naast uw huid, dus het moet onder alle kleding worden geplaatst.

2 Draai het polsbandje zodat de bijgevoegde metalen plaat onderhoudt goed contact met de huid. Niet te vast als de polsband niet oncomfortabel te zijn.

3 Sluit de kabel aan op de polsband als het wordt verbroken. De kabel moet stevig worden bevestigd in plaats om een ​​goede verbinding te behouden.

4 Sluit de krokodillenklem aan het andere uiteinde van de kabel aan een geaard metalen voorwerp. Hierdoor ontstaat een pad via welke opgebouwde statische lading veilig zonder schade kan stromen. Een ingebouwde hoge waarde weerstand verzekert de lading weglekt op een gecontroleerde manier, en beschermt de gebruiker.

Hints

  • Controleer uw polsbandje regelmatig om ervoor te zorgen dat de kabel niet gebroken is, omdat het niet langer zal bieden bescherming tegen statische als dit het geval is.
  • Zorg er altijd voor elektrische apparaten heeft zijn kracht losgekoppeld voordat u onderhoud uitvoert.