Hoe DVD converteren naar VCD

DVD's zijn de meest populaire videoformaat op de markt vanwege hun duurzaamheid en kwaliteit. Wanneer u het branden van je eigen schijven, hoewel, kunt u vinden dat je bijna dezelfde kwaliteit met een video-cd, ook wel bekend als een VCD kunt krijgen. VCD's zijn net als dvd's, maar worden verbrand om lege cd's in plaats van dvd's. Aangezien cd's zijn over het algemeen goedkoper dan DVD's, kan dit een kosteneffectieve manier om een ​​back-up van uw dvd-collectie.

instructies

1 Downloaden DVD Decrypter (zie bronnen) of een soortgelijk gratis programma waarmee u bestanden van een DVD te trekken. Install DVD Decrypter naar uw computer door het volgen van de setup-schermen.

2 Rip de dvd-bestanden. Plaats de dvd die u wilt converteren naar VCD in het dvd-station op uw computer. In DVD Decrypter, ga naar het menu "Mode" en vink "IFO." Klik op de "Decrypt" knop, die wordt gekenmerkt door een DVD met een pijl die wijst in de richting van een computer harde schijf.

3 Download DVDx (zie bronnen) of een soortgelijk programma dat DVD IFO-bestanden converteert naar populaire types filmbestand, zoals MPEG-1 of MPEG-2, die kleine bestandstypen die goed branden op VCD zijn.

4 Trek de DVD IFO in DVDx. Onder "Bestand", klik op "Open IFO." Als je gewoon de film wilt branden, selecteert u de grootste IFO bestand in de lijst. Vaker wel dan niet, het grootste bestand is het filmbestand. U kunt de conversie op het scherm te zien, zodat u weet of u het juiste bestand te hebben.

5 Verander de "Output Settings." Klik op de knop met de filmstrip op. Wanneer het venster "Output Settings" komt, selecteert u Video-CD (MPEG-1) of Super Video CD (MPEG-2) onder de drop-down menu aan de bovenkant, linkerkant van het scherm. Klik op de "Whole" knop naast "Max frame." Dit zijn de enige uitgang van de instellingen die moeten worden ingesteld voor de DVD correct te zetten. Klik op 'Toepassen'. Het scherm wordt afgesloten met uw wijzigingen intact.

6 Druk op de "Encode" knop, die verschijnt als een knop met een rode cirkel. Het filmbestand wordt weergegeven op het scherm DVDx als de video omzet van DVD naar VCD.

7 Brand de VCD. Meest populaire DVD branden software, zoals Nero en MediaNow bieden-VCD brandende mogelijkheden. Kies de VCD optie in plaats van DVD, plaatst u een cd in het station en brand de MPEG-bestand op de cd.