Hoe om te leren Dvorak Typing

Hoe om te leren Dvorak Typing


De Dvorak toetsenbord is vernoemd naar de uitvinder, Dr. augustus Dvorak (1894-1975), een professor van het onderwijs aan de Universiteit van Washington. Zijn keyboard heeft evenveel voordeel niet vinden met ontwerpers van vroege schrijfmachines, echter, zoals de gebruikelijke QWERTY toetsenbord effectiever te voorkomen dat mechanische hendels vastloopt was. Met geautomatiseerde tekstverwerking, dit ontwerp was niet meer nodig, en veel liever nu de Dvorak toetsenbord voor het gebruiksgemak en de snelheid. Leren typen op een Dvorak-toetsenbord is vergelijkbaar met de gebruikte voor het onderwijs conventionele typeringsmethoden.

instructies

1 Selecteer de Dvorak toetsenbord in uw tekstverwerker opties. In Windows, wordt dit gedaan via de rubriek "Klok, taal en regio" van het Control Panel. U kunt ook kiezen tussen twee versies van de Dvorak toetsenbord: rechter en linker.

2 Afdruk van de lay-out van de Dvorak toetsenbord en plaats deze binnen handbereik.

3 Bezoek een online Dvorak typering tutor (zie bronnen). Volg de aanwijzingen voor de docent, de woorden te typen zoals aangegeven.