Hoe te Raid BIOS uitschakelen

Hoe te Raid BIOS uitschakelen


Sommige huidige versies van BIOS hebben ingebouwde ondersteuning voor RAID. Dit is goed nieuws voor de gebruikers van plan om hun gegevens op te slaan op apparaten die compatibel zijn met de BIOS. Echter, veel moderne opslagapparaten offload het werk van dit gedeelte van het BIOS naar een dedicated storage controller. Als dat gebeurt, de twee apparaten storen als ze proberen om dezelfde functies uit te voeren zonder met elkaar communiceren. Dat kan prestatievermindering op zijn best veroorzaken, en katastrofisch verlies van gegevens in het ergste geval. De beste oplossing voor die scenario's is om het deel van de BIOS dat RAID ondersteunt, zodat het externe apparaat controller doen al het werk uit te schakelen.

instructies

1 Herstart de computer.

2 Voer het BIOS-configuratieprogramma. Na de eerste Power-On Self Test is voltooid, wordt elke computer kort weergegeven instructies op welke toets je moet drukken om het configuratieprogramma te voeren. Houd die toets ingedrukt voor een paar seconden. Zo krijg je in de Award BIOS configuratieprogramma met de toets "Delete".

3 Navigeer het configuratieprogramma menu systeem naar het scherm waarmee u de RAID-ondersteuning parameters veranderen te krijgen. Zo heeft de Award BIOS heeft een "RAID-opties" menu-item. Kies het.

4 Schakel BIOS RAID-ondersteuning. Voor Award BIOS, kies "RAID-ondersteuning," drukt u op "Enter", kies "uitschakelen" en druk op "Enter."

5 Verlaat de BIOS-configuratieprogramma tijdens het opslaan van de verandering die je net gemaakt. Voor de Award BIOS, wordt dit gedaan door te kiezen voor de optie 'Exit' en aan te geven dat u wilt dat de veranderingen persistent worden gemaakt. De computer wordt opnieuw opgestart. Voor alle volgende laarzen, zal BIOS RAID-ondersteuning worden uitgeschakeld totdat die parameter weer wordt veranderd in de BIOS-configuratie.

Hints

  • Naast het voorkomen van interferentie met opslagapparaat controllers, is het vaak nodig om RAID ondersteuning onverenigbaarheden met het besturingssysteem niet deactiveren. Windows XP is niet compatibel met de implementaties van RAID-ondersteuning op een aantal gemeenschappelijke BIOS-versies.