Hoe maak je een functie met JavaScript alias

Hoe maak je een functie met JavaScript alias


Functie aliasing kunt u uw code te stroomlijnen door het vereenvoudigen van meerdere verwijzingen naar dezelfde functie. JavaScript maakt dit proces veel gemakkelijker omdat het een taal die gebruikmaakt van "first-class functies." Met andere woorden, niet als los van elkaar worden behandeld, functies worden behandeld op dezelfde wijze als elk ander object en kan worden gemanipuleerd als zodanig. Om een ​​functie in JavaScript Alias, maak een nieuwe functie en het gebruik van 'terugkeer' naar de nieuwe constructie te koppelen aan de oudere.

instructies

1 Open het bestand met de broncode van uw webpagina (dit bestand eindigt waarschijnlijk in .html of .php). Gebruik een speciale HTML-editor met broncode oog of een eenvoudige tekstverwerker zoals Notepad. Omdat je nodig hebt om wijzigingen aan te brengen aan de onderliggende JavaScript van de webpagina, een what-you-see-is-what-you-get (WYSIWYG) editor is niet geschikt.

2 Scroll naar beneden naar de sectie in het document header met uw JavaScript, die door de code tussen een "<script>" opening tag en een "<script>" afsluitende tag zullen worden gemarkeerd. Als men nog niet bestaat, voeg de sectie door knippen en plakken de volgende code:

<Script type = "text / javascript">

// JavaScript-code om hier te gaan

</ Script>

3 Voeg een nieuwe functie na de "<script type =" text / javascript ">" tag, die bestaat uit niets anders dan de naam van de functie, een "return" statement, en de code die u wilt alias. Bijvoorbeeld, om de tekstkleur van een element met de naam "kleurrijke" naar rood in JavaScript te wijzigen, zou je normaal schrijven "document.getElementById ( 'kleurrijke'). Style.color = 'red'." Een of meer van deze kan worden alias naar een nieuw object, zolang u passeren langs alle benodigde argumenten. Om de ". Document.getElementById () style" -functie boven Alias, gebruikt u de volgende code:

functie css (id) {return document.getElementById (id) .style; }

4 Raadpleeg uw nieuwe functie, in plaats van de code zij aliassen, gedurende de rest van uw JavaScript en HTML. De code "css ( 'kleurrijke'). Color = 'red'" en "document.getElementById ( 'kleurrijke'). Style.color = 'red' 'evalueren identiek in JavaScript, maar de eerste is meer intuïtief en neemt minder ruimte. De "css ()" functie is een object dat alle eigenschappen van de volledige functie die het aliassen bevat.