Wat is het verschil tussen een PA-10 of PA-12 Power Adapter?

Wat is het verschil tussen een PA-10 of PA-12 Power Adapter?


Dell, een Texas gevestigde fabrikant van de computer, gebruikt zijn "PA" nummering aan een bepaalde producten wattage te geven. De PA-10 laptop computer power adapter steekt 90 watt, en de PA-12 65 watt. De stekkers zijn identiek, en ze ooit geleverd met een aantal van de meest populaire laptop van Dell modellen. De PA-nummer en wattage gegevens bevinden zich op een sticker aan de ene kant van de adapter.

Het kiezen van een Adapter

Alle Dell-laptop-computers tonen de spanning en het vermogen adapter eisen op een sticker op de onderkant van de computer. Als deze sticker ontbreekt of niet leesbaar is, ga dan naar de website van Dell en uitvoeren van een zoektocht naar de laptop modelnaam gevolgd door "specificaties." De laptop specificatieblad en gebruikershandleiding zal verschijnen in de zoekresultaten, en deze zullen adapter informatie bevatten.

overwegingen

In de meeste gevallen kunt u ofwel adapter gebruiken voor uw laptop. Echter, als de spec sheet voor uw specifieke computermodel geeft aan dat de laptop kunnen gebruik maken van zowel de PA-10 of PA-12, kan de 10 worden die nodig zijn voor een optimale prestatie als je de laptop wilt gebruiken met een docking station. Anders zal Basic Input-Output System van de computer (BIOS) een bericht stroomadapter waarschuwing geven wanneer de machine wordt opgestart.

Terwijl u deze waarschuwing in de meeste nieuwere laptops van Dell kunnen omzeilen, kan de oudere eenheden deze optie niet aanbieden en u zal worden gedwongen om op te starten van de computer losgekoppeld. In beide gevallen zal de lagere wattage adapter niet de batterij op een oudere computer, en vertraagt ​​het energieverbruik te verminderen.

Waar te kopen

Elk van deze adapters is beschikbaar op de website van Dell, maar ze zijn vaak goedkoper verkregen op sites van derden. Brick-and-mortar winkels bieden vaak laptop voedingsadapters ook, maar vaak tegen een hogere prijs dan een online shop. Nieuwe, tweedehands en generieke "Dell-compatible" modellen worden op grote schaal beschikbaar zijn via deze locaties.

Generic Adapters

Alle Dell-branded adapters bevatten een ID-chip die de BIOS leest tijdens het opstarten. Als deze chip storingen of niet bestaat, zal de computer weer te geven van een "AC adapter niet herkend" waarschuwing, waardoor u hetzelfde work-around maatregelen te nemen om op te lossen als met een docking station compatibiliteitsprobleem. Iedereen die het kopen van een generieke of universele adapter moet men gemaakt door een gerenommeerde fabrikant met een goed terugkeerbeleid te kiezen.