Voordelen en nadelen van een trackball

Voordelen en nadelen van een trackball


Een trackball is een type muis die dezelfde taken uitvoeren als een gewone muis, maar werkt anders. Trackballs hebben roterende ballen op hun toppen of zijden die je rolt wanneer je ergens naartoe wilt of iets te doen. Afhankelijk van het model dat u kiest, kan je het onder controle met uw duim, vingers of zelfs de palm van je hand. Alvorens de overstap naar een trackball, is het het overwegen waard de voor- en nadelen.

ergonomische voordelen

Met behulp van een gewone muis kan fysieke belasting veroorzaken. Je moet de muis te bewegen om te laten werken, met behulp van uw hand en arm te repetitief en soms onnatuurlijke bewegingen te maken. Een trackball muis heeft ergonomische voordelen, omdat je de bal en niet de muis zelf te verplaatsen. De aanbevelingen van de Occupational Health & Safety Administration op veilig en comfortabel gebruik van de computer staat die trackballs "minder vermoeiend" voor sommige taken kunnen zijn. Zij kunnen ook een betere pak mensen met aandoeningen die de mobiliteit beïnvloeden, zoals artritis en carpaal tunnel syndroom.

Precisie en controle

Een gewone muis werkt alleen in een beperkte ruimte. Als je uit de kamer lopen, je moet stoppen met wat je aan het doen bent, verander het en opnieuw beginnen. Dit is niet een probleem met een trackball als de bal wordt onafhankelijk binnen de muis behuizing, waardoor nauwkeurige en vloeiende bewegingen en controle. Je hoeft niet te vertrouwen op handbewegingen om acties uit te voeren en je hoeft niet te maken hebben met toevallige muis samentrekkingen of schokken die rotzooi wat je doet. In staat zijn om de bal onder controle met de vingers of duim geeft u fijnere manipulatie controle. Deze extra precisie maakt de trackball populair in bepaalde toepassingen, zoals computer-aided design en gaming.

Ruimte en positionering

Een trackball kan groter dan een normale muis, maar het heeft een kleinere voetafdruk. Een muis moet duidelijk en vlakke ruimte om effectief te werken. Het enige wat een trackball muis nodig heeft, is ruimte om op te staan. Het hoeft niet te worden op een vlakke ondergrond, waardoor het een nuttige oplossing als u met de muis van je laptop, maar zijn niet in de buurt van een bureau of tafel. U kunt trackballs zetten op banken, bedden, benen en zelfs houd ze als een afstandsbediening - ze zullen nog steeds werken, zolang je kunt rolt de bal.

controle Beperkingen

Als u meestal gebruik van een gewone muis, kan het even duren om het beste uit van een trackball te krijgen. U kunt ook vinden dat een trackball niet zo goed uitvoert op een aantal eenvoudige activiteiten. Bijvoorbeeld, kunt u vinden het moeilijker om te knippen en te plakken, en klik en sleep. Als u met de muis van een centrale trackball, kunt u vinden vinger combinatie klikken zijn minder goed dan op een gewone muis, want je kan nodig zijn om een ​​vinger op de bal te houden.

fysieke beperkingen

De grotere omvang van een trackball muis kan een aantal problemen veroorzaken als je kleine handen. Misschien vindt u dat u de muis niet kunt gebruiken zonder uw hand of vingers, waardoor het moeilijker om effectief te controleren. Hoewel trackballs hebben ergonomische voordelen, kunnen zij ook leiden tot een aantal fysieke problemen, vooral als je ze kunt gebruiken voor lange periodes. Dit kan met name een probleem met duim trackball, die vereisen dat u uw duim herhaaldelijk gebruiken.

Kosten en beschikbaarheid

Je hebt minder keuze als je het kopen van een trackball in vergelijking met de beschikbare bij het kopen van een gewone muis opties. Een beperkt aantal fabrikanten produceren deze apparaten en hun kosten doorgaans hoger. Bijvoorbeeld, kan je pick-up een eenvoudige muis voor slechts een paar dollar. Op het moment van publicatie, de goedkoopste trackball muis van Kensington, een van de belangrijkste fabrikanten op dit gebied, een adviesprijs van $ 29,99 met zijn duurste model kost $ 129,99.