Hoe de norm van een matrix in Excel Bereken

Excel's ingebouwde matrix algebra en calculus tools zijn beperkt, en niet een functie die de norm van een bepaalde matrix Geeft niet bevatten. Er zijn twee derden Excel plugins waarmee deze berekening worden gedaan. Een van hen, Matrix.xla, is gratis, maar is geschreven voor Excel 2003, en de auteurs hebben gezegd dat ze geen garantie dat het zal werken met Excel 2007 en later te maken. De andere, QQmatrix, uitgegeven door Quantqraft, heeft een gratis proefperiode en werkt met Excel 2007 en later.

instructies

Het installeren van een Excel VBA Plugin

1 Download de bestanden van de desbetreffende leverancier.

2 Pak de bestanden in hun eigen folder.

3 Installeer gratis proefperiode Quantqraft's door te dubbelklikken op het QQsetup.exe bestand.

4 Installeer Matrix.xla door het starten van Excel te klikken op het menu "Bestand" en vervolgens op "Opties" te selecteren in het paneel aan de linkerkant van het scherm dat omhoog komt, en te klikken op "Add-Ins ...", die de zal veranderen scherm om een ‚Äč‚Äčlijst van alle beschikbare opties te tonen. Aan de onderkant van dit scherm is een drop down menu met het label "Beheren." Selecteer "Excel add-ins" en klik vervolgens op de knop "Go ...." Een klein dialoogvenster geopend, waarin alle beschikbare add-ins.

5 Klik op de knop "Bladeren" van die dialoogvenster en navigeer naar de map met de Matrix.xla bestanden. Selecteer "Matrix.xla." Dit zal de Matrix plugins installeren.

Het berekenen van de Norm met Quantqraft

6 Voer de waarden voor uw matrix in een reeks van cellen. Bijvoorbeeld, een drie bij drie matrix getallen in de cellen A1 hebben met C3.

7 Klik op cel D1.

8 Voer de volgende formule:
= QQsMNorm1 (A1: C3)

9 Druk op de toets "Enter".

Het berekenen van de Norm met Matrix.xla

10 Voer de waarden voor uw matrix in een reeks van cellen. Bijvoorbeeld, een drie bij drie matrix getallen in de cellen A1 hebben met C3.

11 Klik op cel D1.

12 Voer de volgende formule:
= M_ABS_C (A1: C3)

13 Druk op de "Ctrl", "Shift" toetsen en "Enter" op hetzelfde moment om deze draaien als een matrix formule.

Hints

  • QuantQraft's tool set bestaat uit zeven verschillende types normen voor gebruik in de matrix algebra en calculus; hier gegeven voorbeeld is de meest gebruikte.
  • Terwijl Matrix.xla niet is gegarandeerd om te werken met Excel 2007 of later, het werkte zonder problemen tijdens het schrijven van dit artikel.