Hoe maak je een gebruikersnaam en wachtwoord voor WiFi wijzigen

Hoe maak je een gebruikersnaam en wachtwoord voor WiFi wijzigen


Een Wi-Fi-verbinding moet worden beschermd met een sterk wachtwoord in om te voorkomen dat gehackt. Uw gebruikersnaam en wachtwoord worden gebruikt om in te loggen op de draadloze router configuratie scherm voor u om uw instellingen te wijzigen. Wanneer uw gebruikersnaam en wachtwoord zijn te makkelijk dat ze kunnen worden gedecodeerd met een paar gissingen, zal uw Wi-Fi-verbinding eenvoudig worden binnengevallen. Het is belangrijk dat u aandacht besteden aan deze zekerheid detail om onbevoegde invasies te voorkomen.

instructies

1 Schakel uw modem en draadloze router en ervoor zorgen dat ze goed zijn aangesloten. Zet de computer ook.

2 Open een webbrowser en typ 192.168.1.1 in de adresbalk. Dit moet de draadloze router configuratie scherm gevraagd. Als u een draadloze router geïnstalleerd en geconfigureerd, voert u uw huidige gebruikersnaam en wachtwoord in om in te loggen. Als u te maken met een nieuwe draadloze router, ga dan naar stap 3.

3 Typ het standaard administrator gebruikersnaam en het wachtwoord om in te loggen. Voor de meeste routers, de standaard gebruikersnaam is "admin" en het vakje "password" is leeg gelaten. Dit varieert echter afhankelijk van het merk en het model van de draadloze router die u gebruikt. Raadpleeg de handleiding van uw draadloze router voor deze informatie.

4 Ga naar het tabblad "Administratie" of iets dergelijks om de standaard gebruikersnaam en het wachtwoord te wijzigen. Vul uw gewenste gebruikersnaam en wachtwoord in en bevestig ze. U vindt deze de volgende keer dat u zich aanmeldt bij de draadloze router configuratie scherm te gebruiken. Sla uw wijzigingen op en sluit af.

5 Reset uw router in het geval dat u uw gebruikersnaam en wachtwoord bent vergeten. Dit verandert de rug van de router instellingen standaard. Om te resetten, zoekt u de knop "Reset" meestal gelegen aan de achterzijde van de router. Houd het voor ten minste 30 seconden. Zodra het wordt gereset, moet u in te loggen met uw draadloze router configuratie scherm en configureer de router vanaf nul. Volg stap 3 en 4 om een ​​nieuwe gebruikersnaam en wachtwoord te configureren.

Hints

  • De knop Reset is meestal klein en je kan nodig zijn om een ​​naald te gebruiken of vasthouden aan het naar beneden te houden. Bij het resetten, zorg ervoor dat de router is ingeschakeld.
  • Zorg voor een sterk wachtwoord. Het wordt aanbevolen om het wachtwoord dat u gebruikt is niet uw naam, verjaardag of andere voor de hand liggende persoonlijke informatie. Voor extra veiligheid, voorzien van een reeks van cijfers en letters om uw wachtwoord.
  • U kunt ook naar de "Passphrase" verandert er voor uw Wi-Fi-verbinding, of het wachtwoord gebruikt om toegang te krijgen tot uw internetverbinding. Om je te veranderen "Passphrase", inloggen op het configuratiescherm router en ga naar het menu "Wireless Security" of iets dergelijks. Navigeer naar de "SSID passphrase" of "Wi-Fi wachtwoord" en het wachtwoord te wijzigen vanaf daar.