Hoe te converteren naar RGB HSL in Python

De programmeertaal Python heeft een paar andere kleur representatie regelingen, waaronder RGB en HSL. De RGB-regeling kunt u een kleur met behulp van drie waarden die rode, groene en blauwe kleur intensiteiten vertegenwoordigen vertegenwoordigen. De HSL-Zuid (ook bekend als HLS) regeling maakt gebruik van drie waarden die tint, verzadiging en helderheid te vertegenwoordigen. Als u een RGB-waarde, maar moeten toegang krijgen tot een module die HSL waarden verwacht, kunt u deze omzetten met behulp van de "colorsys" module in de standaard bibliotheek.

instructies

1 Open de IDLE teksteditor die wordt geleverd met de Python download. De IDLE teksteditor is te vinden in Program Files (of aanvragen voor Macintosh) in de Python-directory. Een blanco broncode bestand wordt geopend in de IDLE tekstverwerker venster.

2 Importeer de "colorsys" module door het schrijven van de volgende regel aan de bovenkant van de source code file:

import colorsys

3 Definieer een variabele met de naam "kleur" en toewijzen aan de waarde die wordt geretourneerd door de functie colorsys.rgb_to_hls. Deze functie geeft kleur coördinaten met behulp van de HSL-systeem. U passeert gewoon de RGB kleurcoördinaten. Bijvoorbeeld, om de HSL-coördinaten van de kleur rood (RGB-coördinaten 255, 0, 0), kunt u de volgende verklaring te schrijven te krijgen:

color = colorsys.rgb_to_hls (255, 0, 0)

4 Print de HSL-coördinaten door het passeren van de variabele "kleur" om de printfunctie, zoals deze:

afdrukken (kleur)

5 Voer het programma door te drukken "F5." De uitvoer ziet er als volgt uit:

(0,0, 127,5, -1,007905138339921)