De geschiedenis van Picasa

Picasa is een programma dat u helpt bij het beheren en organiseren van uw digitale foto's. Zijn naam is een woordspeling op de naam van Pablo Picasso. Het combineert "mi casa" met "pic" naar een persoonlijke gevoel om de foto-programma te geven - "mi casa" betekent "mijn huis" in het Spaans. Picasa kunt u ordenen, bewerken en delen van uw foto's met anderen door middel van een foto-sharing website. De montage is eenvoudig en gebruiksvriendelijk, en de software zelf is ongelooflijk populair. Maar waar komt het vandaan? Wat is de geschiedenis van dit programma?

Idealab naar Google

Picasa is oorspronkelijk ontwikkeld door het bedrijf Idealab in 2002. Zij zijn het brein achter deze inspanningen als Netzero, Petsmart.com en vele anderen. In 2004, werd Picasa overgenomen door Google, die nu Picasa bieden als een gratis download op meerdere platforms.

versies

De nieuwste versie op Windows is Picasa 3.8, vanaf de datum van publicatie. Er is een Mac OS X-versie in de vorm van een plug-in voor iPhoto, evenals een Picasa-webalbums uploaden tool van OS X Tiger verder. Er is ook een uitgeklede Linux-versie, maar Google heeft gezegd dat ze niet nog een versie voor Linux vrij te geven, omdat het niet genoeg gebruik krijgt.

Gezichtsherkenning

In 2006, Google een bedrijf genaamd Neven Vision verworven. Ze ontwikkelden een functie gezichtsherkenning en opgenomen in een 2008 versie van Picasa. Het is in staat om de gezichten van de onderwerpen op de foto's en groepen te herkennen elkaar automatisch. Het is een dramatische verbetering die uw foto's georganiseerd terwijl u tijd bespaart in het proces houdt.

Cloud service

Picasa heeft ook nog een live-synchronisatie functie. Kortom, als je het bewerken bent thuis, alle wijzigingen die u aanbrengt in uw foto's automatisch zichtbaar via de online sharing site. Je zal niet eens nodig om de foto opnieuw te uploaden. Ze hebben ook extra functies, zoals geo-tagging en direct-to-blog publiceren.