Hoe te DirectShow configureren

DirectShow is een API (Application Programming Interface) die door multimedia-software voor het coderen en decoderen van video en audio-bestanden, of om heen en capture spelen. Multimedia software komt soms met eigen codecs voor het coderen of decoderen van audio en video en codecs derden zijn ook beschikbaar. Als u problemen ondervindt bij het afspelen van multimedia-bestanden, kan dit worden veroorzaakt door een conflict tussen meerdere DirectShow codecs. Windows biedt geen hulpmiddel voor het selecteren van DirectShow codecs, maar een hulpprogramma van derden kan het proces af te handelen.

instructies

Wijzigen DirectShow filters

1 Bezoek de link in het gedeelte Bronnen om te downloaden "Windows 7 Preferred Filter Tweaker." Kies een locatie voor het gedownloade bestand en dubbelklik erop om het programma te installeren.

2 Open het programma door te dubbelklikken op het pictogram op het bureaublad. U zal worden gepresenteerd met een lijst van de DirectShow filters die momenteel is geïnstalleerd.

3 Klik op de schakelknop naast een DirectShow filter die u wilt inschakelen. Slechts één filter kan worden ingeschakeld voor elke binnenkomst.

4 Klik op "Apply" om uw wijzigingen op te slaan en klik op "Exit" om het programma af te sluiten.

Verwijderen of resetten DirectShow filters

5 Bezoek de link in het gedeelte Bronnen om te downloaden "DirectShow Filter Manager." Kies een locatie voor het gedownloade bestand en dubbelklik erop om het programma te installeren.

6 Open het programma door te dubbelklikken op het pictogram op het bureaublad. U zal worden gepresenteerd met een lijst van de DirectShow filters die momenteel is geïnstalleerd.

7 Klik om een ​​filter dat u wilt verwijderen en klik op de "Verwijder geselecteerde filter" knop om het te verwijderen te markeren.

8 Klik op het tabblad 'Problemen oplossen' en klik op "Herstel standaard DirectX codecs 'als u wilt terug te zetten naar de standaard codecs geïnstalleerd met Windows. Dit kan vaak vast te stellen tegenstrijdige filters door ze te resetten.

Hints

  • U kunt alle filters met behulp van Preferred Filter Tweaker gereset door alle filters om "Microsoft."