Tutorial over hoe je een volledige Flash-website met behulp van ActionScript Maak

Tutorial over hoe je een volledige Flash-website met behulp van ActionScript Maak


Website-inhoud wordt gegenereerd met behulp van verschillende script of programma formaten die geschikt zijn voor het internet. De meest voorkomende webpagina's zijn gemaakt met alleen HTML of XHTML, welke een vereenvoudigde code die gebruikt openen en sluiten tags om de informatie op de pagina te organiseren. Ook populair is Adobe Flash, wat een graphics en animatie programma geschikt voor het produceren \ "movie \" bestanden of .swf-bestanden. De meest krachtige deel van Flash is in zijn eigen programmeertaal bekend als ActionScript. ActionScript is het mogelijk om een ​​hele tankstation bijna helemaal van in Flash.

instructies

Ontwerpen en organiseren uw site

1 Weet wat uw site eruit zal zien. Je wilt niet gewoon springen in het creëren van uw site en \ "het goedmaken als je gaat. \" Visualiseer de \ "pagina's \" vindt u, hoe gebruikers via uw site en zal navigeren andere functies of elementen, zoals video , je zal nodig hebben.

2 Verzamel uw web-elementen samen in Flash met behulp van de \ "Bestand \"> \ command "Importeren \". Importeer geen afbeeldingen of foto's die je gaat gebruiken. Misschien wilt u grote tekstbestanden importeren en als je ze hebt. Je hoeft niet om video te importeren, want het is mogelijk om ActionScript te bellen naar externe video-bestanden op de server.

3 Organiseer uw herhalende elementen op de eerste keyframe en de eerste laag van de film. Herhalende elementen omvatten uw navigatiebalk, die waarschijnlijk niet gaat om positie te veranderen of kijk op een van uw \ "pagina's \". De achtergrondkleur of afbeelding (indien aanwezig) is meestal ook een niet-veranderende element die onmiddellijk moeten worden opgezet.

4 Implementeren van de ActionScript-code voor uw navigatiebalk nu voordat u de huidige scène te kopiëren naar andere pagina's. Als u direct het plaatsen van de code voor uw knoppen op de navigatiebalk in plaats van in de frames, kunt u deze stap overslaan.
De ActionScript-2-code voor het navigeren over scènes zou zijn:

sampleButton.onRelease = myRelease
GAAN
functie myRelease ()
{
gotoAndPlay (\ "label \", \ "sceneName \")
GAAN
}

5 Maak scènes als individuele web \ "pagina's \" door het openen van uw \ "Scenes \" venster (druk \ "Shift \" en \ "F2 \") en vervolgens het dupliceren van de huidige scène één voor elke \ "pagina \" in uw plaats. U kunt op de "Copy Scene \" knop \ aan de onderkant van de \ "Scenes \" venster op de scène die u al hebt uitgevoerd in stap 3, dupliceren.

Code Uw Pages

6 Plaats een stop actie (\ "stop () \") op de eerste frame van de scène 1 om uw film te houden van de overgang naar de andere scènes automatisch.

7 Schik uw tekst en specifieke elementen voor de scene 1 (uw home page) zoals u dat wilt opkomen voor de bezoekers van uw website. Gebruik indien nodig code zoals \ "nextFrame () \" om de huidige scène naar andere frames vooruit als een manier van het veranderen van het uitzicht of het toevoegen van interactiviteit tijdens een verblijf op dezelfde pagina.

8 Gebruik de knop \ "Edit Scene \" aan de onderkant rechts van het tijdlijn venster om naar uw volgende scène en schik tekst, afbeeldingen of elementen die u wilt. Nogmaals, tenzij je wilt deze scène te knipperen door het snel, zet een stop actie (\ "stop () \") op de eerste keyframe van deze scène.

9 Herhaal stap 3 hierboven voor alle van de scènes in uw website totdat ze zijn allemaal georganiseerd om de manier waarop u wilt kijken.

10 Test uw film door te drukken \ "Ctrl \" en \ "Enter \". Je moet in staat om te navigeren over de verschillende \ "pagina's \" of schermen van uw website succesvol.

Hints

  • Volledige Flash websites zijn over het algemeen compact van formaat, tenzij je zeer geavanceerde programmering methoden gebruiken om de grootte van het browservenster van de gebruiker vast te stellen en dienovereenkomstig aan te passen aan de film.
  • Als u met behulp van video of geluidsbestanden, ze niet importeren in uw Flash-site als je bouwen om te besparen op de bestandsgrootte en downloadtijd. Eerder kunt u code gebruiken om Flash de video te importeren bij uitvoering met behulp van de NetStream.