Freeware File Recovery Tools

Wanneer u handmatig een bestand van uw computer verwijdert, wordt het bestand verplaatst naar de prullenbak. Zolang het bestand daar blijft, kunt u het bestand naar de oorspronkelijke locatie te herstellen. Maar als u de Prullenbak legen, kun je niet langer alleen het bestand te herstellen. Zelfs nadat u de Prullenbak legen, echter, kunt u in staat om een ​​freeware file recovery tool gebruiken om het bestand te herstellen.

EASEUS Data Recovery Wizard Free Edition 5.0.1

Als uw computer een Windows-besturingssysteem, zoals Windows XP of hoger kunt u de Easeus Data Recovery Wizard Free Edition tool te gebruiken. De tool doorzoekt uw harde schijf voor verloren of verwijderde bestanden, inclusief bestanden die u uit de Prullenbak zijn verwijderd, en presenteert een overzicht van de bestanden die het vindt. Vervolgens kunt u een of meer bestanden in de lijst en herstellen ze naar een locatie van uw keuze.

CONVAR PC Inspector File Recovery 4.x

In gevallen waarin u de bestanden wilt herstellen van draagbare opslagmedia die u gebruikt voor uw digitale camera, zoals flash-kaarten, memory sticks, multimedia-kaarten of USB-opslagapparaten, kunt u gebruik maken van PC Inspector File Recovery tool ontwikkeld door CONVAR. De tool doorzoekt de media die u voor verloren foto's, films en andere digitale camera bestanden te selecteren, en dan kunt u de degene die je wilt selecteren en te herstellen naar de harde schijf van uw computer.

Tokiwa DataRecovery 2.4.6

Als u probeert om bestanden van een computer die niet correct zal opstarten herstellen, kunt u Tokiwa's DataRecovery tool te gebruiken. De software kan volledig bedienen vanaf een floppy disk en kan een harde schijf te zoeken, zelfs als de harde schijf Windows niet zal lopen. De search tool is in staat om het zoeken van een reeks van file systemen, waaronder FAT12, FAT16, FAT32 en NTFS, en kan zelfs herstellen EFS gecodeerde bestanden. De tool is compatibel met Windows-besturingssystemen tot en met Windows Vista.

OctaneSoft Edata Unerase Personal Edition

De Edata Unerase Personal Edition tool van OctaneSoft biedt een scala aan file recovery opties, waaronder de mogelijkheid om bestanden te herstellen van een harde schijf en de mogelijkheid om bestanden te herstellen van draagbare opslagmedia zoals USB flash drives en memory sticks. De software zoekt en identificeert bestanden die het kan herstellen, ongeacht hoe de bestanden oorspronkelijk zijn verwijderd, en kan dus bestanden verwijderd uit de Prullenbak of verwijderd door virussen of andere malware te herstellen. De tool biedt een eenvoudige, drie-stappen-wizard voor het herstellen van verloren bestanden.

R-Tools Technology R-Linux 4.x

Om verloren bestanden te herstellen van een computer waarop Linux op een ext2, ext3 of ext4-bestandssysteem, kies dan de R-Linux-tool van R-Tools Technology. De software werkt in een Windows-omgeving, die Windows XP of hoger. U installeert R-Linux op uw Windows-computer en vervolgens gebruiken om de schijf van je Linux-computer te scannen. Omdat de functie opereert vanuit Windows, heeft het geen bestanden overschrijven op uw Linux-harde schijf, waardoor de kans dat u per ongeluk een bestand dat u wilt herstellen zou kunnen schrijven voorbij. Zodra de tool scant de Linux-disk zal het een lijst van de realiseerbare bestanden te presenteren, zodat u de bestanden naar een veilige locatie kunt kopiëren.