Hoe kan ik een verstopte Canon printkop reinigen

Een verstopte Canon printkop kan teleurstellende resultaten op de afgedrukte pagina's te produceren. De inkt kan worden uitgesmeerd, de pagina's kon vies vanuit de inkt wordt neergelegd in het onbedrukte gebieden van de pagina te krijgen, en segmenten van de tekst tekens licht of ontbreken helemaal zijn. Maar voordat je gooien de printer of geld uit te geven ter vervanging van de printkop, probeer een aantal eenvoudige stappen voor het reinigen van de printkop.

instructies

1 Hoe kan ik een verstopte Canon printkop reinigen

Navigeer naar Properties menu van de printer, selecteer het tabblad "Onderhoud". Klik op het pictogram "Reiniging" en volg de instructies om de juiste Ink Group schoon te maken. Deze stap moet misschien meerdere malen worden uitgevoerd voor verbetering zal worden gezien.

2 Klik op het pictogram 'Deep Cleaning "als" Reiniging "het probleem niet oplost. Nogmaals, selecteert u de juiste inkt Group en volg de instructies gegeven aan de diepe reiniging uit te voeren. Net als bij "reinigen", zou de 'Deep Cleaning' moeten meerdere keren worden uitgevoerd voor verbetering zal worden gezien. Als "Reiniging" en "Deep Cleaning 'niet naar tevredenheid van de printkop te verwijderen, verwijdert u de printkop en handmatig schoon te maken, per de volgende stappen. (U kan nodig zijn om de gebruiksaanwijzing te raadplegen voor uw specifieke model van Canon-printer. De stappen die volgen zijn algemeen voor Canon, maar kan variƫren enigszins op basis van exacte model.)

3 Til de klep van de printer om de wagen te verplaatsen naar de middelste stand.

4 Hoe kan ik een verstopte Canon printkop reinigen

Druk op het lipje op elke cartridge en til de cartridge te verwijderen.

5 Til de vergrendeling van de printkop los, til de printkop uit de houder.

6 Spoel de printkop met heet water. Verwijder voorzichtig eventuele ophoping van inkt en papier residu dat is vast aan de onderkant van het hoofd en verstopping van de gaten en spleten. Spoel totdat het water schoon loopt.

7 Hoe kan ik een verstopte Canon printkop reinigen

Verwijder de twee schroeven van de keramische plaat aan de onderzijde van de printkop.

8 Gemak de keramische plaat uit de buurt van het lichaam van de printkop met een zachte druk. Run warm water achter de plaat. Verwijder voorzichtig eventuele ophoping achter de plaat. Spoel totdat het water schoon loopt.

9 Monteer de printkop en plaats deze vervolgens in de houder.

10 Laat de vergrendeling totdat deze vastklikt, vervolgens opnieuw installeren van de inktcartridges.

11 Sluit de klep van de printer en voer geen aanpassing aanpassingen aanbevolen in deze handleiding van de printer.

Hints

  • Als warm water niet genoeg is om de opbouw van inkt en papier resten te verwijderen, gebruikt u isopropylalcohol of Windex om de printkop te genieten en verzachten de klomp.