Wat is een RAM-schijf NTLDR?

Wat is een RAM-schijf NTLDR?


Een RAM-schijf is een computer data-opslag-station opgezet volledig in het RAM-geheugen. Het verplaatst data veel sneller dan een traditionele harde schijf, hoewel een aantal nadelen zijn breder gebruik te voorkomen. In combinatie met de NTLDR programma dat de Microsoft Windows Preinstallation Environment software start, een RAM-schijf vergemakkelijkt het opzetten van nieuwe computers en het oplossen van problemen defecte Ones.

RAM-schijf

Een computer behandelt een RAM-schijf op vrijwel dezelfde wijze als een normale harde schijf, maar omdat het geen bewegende delen, de RAM-schijf loopt veel sneller. RAM schijven zijn echter niet zonder nadelen; met ingang van februari 2012, een gigabyte aan RAM-geheugen is ongeveer 200 keer duurder dan dezelfde hoeveelheid ruimte op de harde schijf. Ook data in een RAM-station verdwijnt als u de stroom uit te schakelen, terwijl een harde schijf slaat de gegevens permanent. Sinds de dagen van MS-DOS, hebben computergebruikers RAM-disks gebruikt om toegang tot beperkte hoeveelheden gegevens te versnellen. Hoewel moderne besturingssystemen hebben functies, zoals een RAM-data cache die RAM-disks overbodig te maken, ze zijn nog steeds handig in sommige omstandigheden.

NTLDR

Wanneer u de computer aanzet, het begint een programma genaamd NTLDR of New Technology Loader. Dit programma maakt deel uit van alle Microsoft-besturingssystemen van Windows NT naar Windows XP; laadt de Windows-software van uw harde schijf in het geheugen, waardoor Windows draaien. Als u meerdere besturingssystemen op uw harde schijf, NTLDR detecteert hen en toont een lijst, zodat u kunt kiezen. Latere versies van Windows, waaronder Visa en 7, gebruik maken van twee programma's, Windows Boot Manager en Winload.

Windows PE

Microsoft creƫerde Windows Preinstallation Environment of Windows PE, op de computer technici met software tools bieden voor het opzetten van standaard Windows-omgevingen of voor de diagnose van ernstige problemen. Windows PE is een vereenvoudigde versie van een standaard Windows-besturingssysteem, te beginnen sneller en neemt minder geheugen en ruimte op de harde schijf. U kunt Windows PE te installeren vanaf een compact disc, USB-apparaat of via een netwerk.

NTLDR en RAM-schijf

Voor het gemak kunt u het opzetten van Windows PE te laden vanaf een apparaat in een RAM-schijf. Hier, het NTLDR programma maakt een RAM-schijf waarin het laadt de resterende PE software. Het hebben van PE in een RAM-schijf geeft de computer onafhankelijkheid van zijn gebruikelijke stations en media; een technicus kan bijvoorbeeld werken op een systeem waarvan harddrive problemen ontwikkeld. Zodra PE vanaf een cd is geladen, kan hij de cd uit de computer te verwijderen en te gebruiken in een ander systeem.