Hoe maak je een frequentie van Voorkomen Grafiek op Open Office Maak

Een frequentie van voorvallen grafiek is gewoon een kolom of staafdiagram dat een bepaald aantal items bevat en toont het aantal keren dat elk item voorkomt in een set. Om de grafiek in Calc, Open Office spreadsheet-programma's te maken, zul je eerst moeten correct instellen van uw gegevens. Dan kunt u Calc de grafiek wizard, die u zal lopen via de grafiek creatie proces.

instructies

1 Start het Open Office-programma op uw computer. Klik op de optie 'Spreadsheet "naar een leeg spreadsheet in Calc te brengen.

2 Selecteer cel "A1" en typ de naam van het eerste item dat u wilt toevoegen aan de frequentie van voorvallen grafiek. Klik dan op de cel "B1" en typ het aantal keren dat punt heeft plaatsgevonden.

3 Klik op de cel "A2" en voeg de naam van het volgende item dat u gegevens voor te hebben. Selecteer cel "B2" en voer het aantal keren dat punt heeft plaatsgevonden. Verder door het spreadsheet, het toevoegen van namen in de eerste kolom en de frequentie in de tweede kolom.

4 Kies in het menu "Invoegen" aan de bovenkant van het scherm Calc, kies dan "Chart" uit het pop-up menu. U ziet een grafiek weergegeven, met een kleine "Chart Wizard" venster eronder. Maak je geen zorgen als de grafiek verkeerd ziet, als het wordt bijgewerkt terwijl u de gewenste grafiek instellingen aan te passen in de wizard.

5 Klik op de grafiek dat u wilt. Voor een frequentie van voorvallen grafiek, moet u "Column", "Rij", "Area" of kies "Line." Klik op "Next" om verder te gaan.

6 Plaats uw cursor in het veld "Data Range" en klik vervolgens op het kleine pijltje omhoog naast het veld. Klik en houd de muisknop op de cel "A1" en sleep de muis naar de laatste cel die gegevens bevat in de tweede kolom. Klik op het vinkje naast "Eerste rij als label" om de cheque te verwijderen. Klik op "Next" twee keer om verder te gaan.

7 Typ de namen voor van de grafiek titel, ondertitel, X-as en Y-as, als u wenst. Klik op "Finish" en de frequentie van voorvallen grafiek zal verschijnen op de spreadsheet.