Sony DVD Architect Tutorial

DVD Architect, de dvd-authoring-programma van Sony Creative Software, is een eenvoudige manier om professionele kwaliteit dvd's en Blu-ray-schijven te maken. De meeste professionele DVD's bevatten een aantal basiselementen: een hoofdmenu, een scene-selectie menu en de video zelf. In deze tutorial, zult u het maken van een DVD met deze elementen, en u zult verbaasd zijn hoe makkelijk het is.

Importeer je video

Ervan uitgaande dat u al klaar voor het bewerken en renderen van uw video met behulp van Sony Vegas, je bent nu klaar om het te branden op DVD. De video moet worden weergegeven in MPEG-2 formaat. Dit is de voorkeur boven AVI, WMV, of een ander formaat, omdat MPEG-2 is de DVD-compatibel formaat. Als je de video in dit formaat hebben gemaakt, zal het niet nodig re-compressie door DVD Architect, die achteruitgang in kwaliteit kan veroorzaken en nemen veel meer tijd dan nodig is. Om uw video te importeren, blader naar de locatie van het opgeslagen bestand met behulp van de Verkenner-venster. Dan, gewoon slepen en neerzetten van de * .mpg bestand naar het hoofdmenu.

Insert Chapter Markers

Om de kijker van de dvd om vooruit en achteruit te slaan en naar een bepaalde scène uit het menu te selecteren, moet u eerst in te voegen hoofdstuk Markers. Dubbelklik op het pictogram van de video's in het hoofdmenu pagina. Nu, in de tijdlijn, selecteer het hoofdstuk locaties. Om een ​​markering in te voegen, druk op de toets "M" op uw toetsenbord. Plaats een markeerder elke keer dat u locaties of onderwerpen veranderen. Als de video van een performance, een markeerder bij elk nieuw nummer of een scène. Uw hoofdstukken zou moeten duren tussen de twee en 10 minuten. Als u klaar bent, terug te keren naar het hoofdmenu.

Plaats een Scene Selectie Menu

Terug in het hoofdmenu pagina, bent u klaar om een ​​Scene Selection Menu invoegen. Klik met de rechtermuisknop op het pictogram van uw video en selecteer "Insert Scene Selection Menu." U zal worden gepresenteerd met een dialoogvenster dat het aantal links per pagina die u wenst vraagt. Rekening houden met uw totale aantal hoofdstukken. Bijvoorbeeld, als je 20 hoofdstukmarkeringen in uw video, kunt u vier links per pagina, voor een totaal van vijf pagina's. Maar als je 21 hoofdstukken, en bestaan ​​uit vier links per pagina, zal uw laatste pagina slechts één link, die lastig kunnen zijn. Het beste is om 5:57 links per pagina op te nemen. Onthoud echter dat elke menupagina neemt extra ruimte op de DVD, dus probeer niet te veel menu's te gebruiken of je kan opraken van de ruimte op de schijf.

Een voorbeeld van uw DVD

Met je scene selectie menu gemaakt, bent u bijna klaar om de dvd te branden. Echter, voordat u een schijf te branden, is het raadzaam om eerst een voorbeeld om ervoor te zorgen dat alles voldoet aan uw verwachtingen. DVD Architect biedt een leuke functie waarmee u aan de kijkers 'ervaring met uw DVD te simuleren. Hit de knop Voorbeeld op de werkbalk. Het venster links vertegenwoordigt de televisie. Aan de rechterkant is een afstandsbediening. Navigeren door de schijf, net zoals u zou doen als het ware in je dvd-speler. Doet het goed kunnen functioneren? Als dat zo is, raak Maak DVD om de schijf te branden. Zo niet, maak je de nodige wijzigingen voor het branden.