Hoe te converteren DivX naar MPEG voor Mac

DivX is een sterk gecomprimeerde video-indeling gemaakt door Microsoft. Als je films af te spelen via de Quicktime applicatie op een Mac-computer, kan dit programma problemen met de behandeling van het formaat hebben. De beste manier om te gaan met dit is om het DivX-bestand converteren naar een MPEG-formaat dat compatibel is Quicktime. Omdat u het bestand wilt converteren op uw Mac, zal dit een converter programma dat werkt op de Mac OS X-besturingssysteem vereist.

instructies

1 Zorg ervoor dat uw QuickTime-software wordt bijgewerkt. Download en installeer de benodigde onderdelen voor QuickTime. U hebt de Universal AVI Quicktime componenten als u Mac OSX 10,1-10,3. Voor 10.4 of hoger, moet u de Perian Quicktime Component.

2 Download en installeer aa video encoding software-programma, zoals Mireth iVCD, die werkt met de Mac OS X-systeem en kan videobestanden converteren naar MPEG-formaat. Open dit programma.

3 Maak een nieuwe map project in het programma door de map optie project in het menu Bestand te selecteren. Als er een dialoogvenster verschijnt waarin u wordt gevraagd om een ​​map te selecteren, klikt u op de "create folder" of "nieuwe map".

4 Ga naar het menu instellingen in het programma en de instellingen wijzigen om de MPEG-formaat dat u wilt passen, zij het MPEG-1 of MPEG-2. Als de instellingen van het programma zijn opgenomen door het type schijf, selecteer "Video CD" voor MPEG-1 en "Super Video CD" of "DVD" voor MPEG-2.

5 Voeg uw DivX filmbestanden op het programma. Ga naar het tabblad 'films', zoek dan uw Mac-computer voor de bestanden via de Finder. Markeer de gewenste bestanden en sleep deze naar de lijst met films in het programmavenster.

6 Klik op de "convert" of "om te zetten naar MPEG" knop. Een dialoog conversie box zal verschijnen als het bestand wordt geconverteerd en verdwijnen wanneer deze is voltooid.

Hints

  • Lees over alle instructies en tutorials voor welke software programma dat u downloaden, zoals de exacte procedure kan variëren, afhankelijk van de software type.
  • Omzetten van een film naar MPEG duurt vaak ten minste vier maal de duur van de video. U bent waarschijnlijk op zoek naar een overnachting baan.