Hoe maak je Schraap een Hard Drive Clean & Start Over

Malware, virussen en onverenigbare toepassingen kunnen soms maken Windows volledig onbruikbaar. Hoewel antivirusprogramma's kan helpen, hebben ze niet altijd te herstellen ernstige schade achtergelaten door grote infecties. In sommige gevallen hoeft u zelfs een reparatie-installatie van Windows niet adequaat te vervangen ontbrekende of beschadigde systeembestanden. Wanneer Windows-bestand corruptie dit punt bereikt, de enige echte oplossing is om te schrapen, of format, de harde schijf en opnieuw beginnen.

instructies

1 Schakel de computer, start het programma opnieuw. Wanneer u het logo van Windows te zien, meteen druk op de "F8". Na een paar seconden, het menuscherm "Geavanceerde opstartopties" verschijnt.

2 Scroll naar beneden naar de optie 'Uw computer herstellen "en druk op de" Enter "toets. Nadat het scherm "System Recovery Options" verschijnt, klikt u op de optie "Command Prompt".

3 Type "formaat C: / q / fs: NTFS" bij de "C: \" Prompt. Zorg ervoor dat de ruimtes, maar niet de aanhalingstekens bevatten. Druk op de toets "Enter". Windows formatteert de harde schijf van de computer. Afhankelijk van de grootte van uw harde schijf, kan het formaat proces enkele minuten duren.

4 Plaats de Windows 7 installatie-dvd in het optische station van uw computer. Herstart de computer.

5 Druk op een toets op het toetsenbord op de pc van de Windows-installatie DVD op te starten wanneer u de "Druk op een toets te starten vanaf CD of DVD" bericht.

6 Klik op en selecteer uw installatie taal voorkeur, tijd en valuta-indeling en het toetsenbord taal. Klik op de knop "Volgende".

7 Klik op de "Install Now" knop. Klik op de "Ik ga akkoord met de licentievoorwaarden" in en klik op 'Volgende'.

8 Selecteer "Schijf 0" wanneer Setup vraagt ​​waar u wilt Windows installeren. Klik op de knop "Volgende". Wacht tot Windows om bestanden uit te breiden van de dvd en kopiëren naar je harde schijf. Windows Setup opnieuw opgestart uw computer meerdere keren tijdens dit proces. Als de computer opnieuw is opgestart, mag u de PC vanaf de installatie-dvd niet opstarten. Laat de PC om normaal op te starten vanaf de harde schijf.

9 Voer een Windows-gebruikersnaam en een naam voor uw computer woord wanneer dat wordt gevraagd en klik op 'Volgende'.

10 Voer uw gewenste Windows-wachtwoord. Voer het wachtwoord in om het te bevestigen. Voer een hint om u te helpen uw Windows-wachtwoord te onthouden als u het vergeet. Klik op de knop "Volgende".

11 Voer uw Windows 7-productcode in het veld "Product Key". U kunt de productcode op de verpakking van uw Windows 7-installatie-cd of op een etiket op de computer te vinden. Klik op 'Volgende'.

12 Klik op de "Use aanbevolen instellingen" link onder het "Help uw computer te beschermen en automatisch te verbeteren Windows" label op het volgende scherm.

13 Klik op en selecteer uw tijdzone in de keuzelijst op de volgende pagina. Als de datum en tijd niet correct zijn, gebruik maken van de kalender en klok controles om ze te veranderen.

14 Klik op de optie "Thuis netwerk" als u uw PC te gebruiken in het huis. Bij gebruik van een werkplek computer, klikt u op de optie 'Werk-netwerk ". Klik alleen de optie 'Openbaar netwerk "als veel gebruikers in een openbare plaats zal de computer gebruiken.

15 Wacht een paar minuten voor de instelling klaar is de configuratie van Windows 7 en het Windows-bureaublad weer te geven. Installeer extra programma's nodig.

Hints

  • Opnieuw formatteren van een harde schijf zal alles verwijderen op.