Problemen met een 2Wire AT & amp; T DSL en een MacBook Pro

AT & T, dat DSL-pakketten biedt, biedt ook het 2Wire draadloze gateway en router; de producten zijn ontworpen om te werken aan alle belangrijke besturingssystemen. Op zowel Apple en AT & T support forums, maar gebruikers melden problemen met de verbinding naar 2Wire routers met behulp van de MacBook Pro laptops. In de meeste gevallen, het probleem is eenvoudig op te lossen zonder de hulp van technische ondersteuning.

Het testen van de Router

Als u problemen met uw MacBook Pro ervaren wanneer het proberen om verbinding te maken met een AT & T 2Wire router, is het cruciaal om de bron van de problemen aan te wijzen. Probeer verbinding met de router met behulp van een PC of een niet-Apple-telefoon met draadloze mogelijkheden. Als je online succes te krijgen, is het probleem waarschijnlijk niet met de router, maar met de manier waarop uw MacBook is geconfigureerd. Na deze informatie kan uw inspanningen het oplossen van problemen te beperken en zal nuttig zijn als u contact wilt opnemen met de klantenservice voor Apple en AT & T.

Wachtwoord

Wanneer u een 2Wire router te krijgen, is het standaard wachtwoord afgedrukt op een label aan de onderkant of zijkant van de router lichaam. Als het wachtwoord begint met een nul of als u het wachtwoord met een nul veranderd in een startpunt, is het misschien het probleem veroorzaken. Volgens AT & T, kan Apple computers geen wachtwoorden te gebruiken vanaf nul wanneer u een 2Wire router. Om het probleem op te lossen, gewoon opnieuw uw wachtwoord in het Airport-netwerk profiel en voer een "$" voor de WEP-sleutel. Zorg ervoor dat de juiste type beveiliging wordt gemarkeerd op de drop-down menu. Als u nog steeds problemen hebben, zich aanmelden bij het configuratiescherm 2Wire en het wachtwoord te wijzigen.

Apple Onverenigbaarheid

Volgens AT & T, kunnen updates voor uw MacBook Pro het onmogelijk maken om verbinding te maken met een 2Wire router. Nieuwe besturingssysteem upgrades mogelijk niet compatibel met het AT & T 2Wire router als het op dit moment is geconfigureerd. AT & T klantenservice adviseert dat u contact opnemen met Apple als u ondervindt problemen met de verbinding en hebben recent geïnstalleerde updates op uw MacBook Pro.

Routerconfiguratie

Gebruikers op de AT & T-ondersteuning forums melden problemen met de verbinding naar de 2Wire gateway als het niet correct is geconfigureerd. Afhankelijk van de oorspronkelijke configuratie van de router, zou je niet in staat om verbinding te maken met de MacBook Pro zijn. Om de instellingen te wijzigen, voer "192.168.0.254" in de URL-balk van een browser in te loggen op de router management interface. Onder Home Network, kijk voor draadloze instellingen. In de omgeving Aanvullende instellingen, kies Wireless Mode en te veranderen in "b". In het gedeelte Geavanceerde instellingen van de Home Network gebied, kies Geavanceerde instellingen, ga naar Private Network en klik op 172.16.0.0. Sla de instellingen.