Hoe Solid State Drives Hard werken?

In tegenstelling tot magnetische harde schijven, solid state harde schijven hebben geen bewegende delen en zijn niet afhankelijk van magnetische velden om gegevens op te slaan. Omdat ze elektrische stroom in plaats van motoren en magneten gebruiken om gegevens op te slaan, kunnen ze geruisloos en met minder energieverbruik toegang tot gegevens. Solid state drives zijn ook niet onderworpen aan dezelfde fysieke beschadiging door stoten of grote magnetische krachten, waardoor ze geschikt zijn voor mobiele computers.

Solid state harde schijven maken gebruik van een reeks van transistors, stukken van siliconen en halfgeleiders om de elektrische stroom te dragen. Elk stuk is microscopisch en kunnen worden beïnvloed door de overdracht van een paar elektronen. Net als alle andere data-opslag, solid state drives gebruiken binair, een reeks van 1s en 0s, de weergave van gegevens. A 0 wordt vertegenwoordigd door een transistor die geen elektrische stroom kan accepteren, terwijl een 1 wordt weergegeven door een die de elektrische stroom toestaat.

Een lege schijf of een leeg gedeelte van de aandrijving, wordt aangeduid met alle 1s. Alle transistors in dit gedeelte van de vrije stroom van de huidige toe te staan. Wanneer gegevens worden geregistreerd, wordt aangelegd op een stuk van siliconen, bekend als de besturingspoort. Dit proces overdraagt ​​elektronen naar een ander stuk, de zwevende poort. Als de zwevende poort is gevuld met elektronen, zal de huidige niet door het en de drive leest het als een 0.

Zoals u gegevens van de schijf te schrijven of te wissen, wordt de informatie omgezet door het programma voor binaire gegevens. Dit wordt naar het schrijven drive centrum, waar het wordt omgezet in elektrische stroom en gebruikt om de transistors lijnen. Om gegevens te lezen, het lezen centrum van de aandrijving stuurt een stroom door het gedeelte dat houdt de gegevens die moeten worden gelezen en de volgorde van de 1s en 0s terugkeert. Deze volgorde is om het programma verzonden en gepresenteerd als informatie die u kunt lezen.

Het schrijfproces van solid state drives biedt een aantal voordelen, zoals de mogelijkheid om de aandrijving tijdens de rit te gebruiken, maar de technologie aan beperkingen onderworpen. Met name, kan elke transistor enkel worden beschreven een aantal keer voordat het niet meer functioneren. Elke schijf maakt gebruik van geavanceerde methoden, die bekend staat als wear leveling, tot een bepaald deel van de rit van voortijdige slijtage te voorkomen. Zelfs met wear leveling, solid state drives moeten uiteindelijk worden vervangen als secties onschrijfbare geworden.