Identificeer DDR RAM-chips

willekeurig toegankelijk geheugen van de computer (RAM) berekent geheugen dat wordt gebruikt op verzoek aan kleine hoeveelheden gegevens spontaan om lopende systeemprocessen en applicaties. Hoe meer RAM een computer heeft, hoe sneller een computer in staat zijn om nieuwe programma's te openen, en multitasken met veel programma's tegelijk open. Als zodanig kan het nuttig zijn om te weten hoeveel RAM-chips een computer is geïnstalleerd, de capaciteit en de snelheid waarmee de chips werking.

instructies

1 Zoek de oorspronkelijke aankoop informatie en handleiding voor de computer. Als je probeert om RAM-modules te identificeren in een computer die u zelf gekocht, poging om zich de gebruikershandleiding en andere specificatie materiaal dat zou zijn gekomen met uw computer. Dit materiaal dient informatie over hoeveel RAM-geheugen van uw computer heeft, en wat voor soort RAM-geheugen is geïnstalleerd bevatten.

2 Run "dxdiag.exe." Als u niet de informatie die u nodig hebt volgende stap vinden, is er een snelle manier om te bepalen hoeveel geheugen uw computer heeft. Ga naar het menu Start en klik op 'Uitvoeren'. In de opdrachtprompt, typ "dxdiag" en druk op "OK." Dit commando zal een lijst van vitale informatie over uw computer met inbegrip van hoeveel RAM-geheugen wordt gebruikt te produceren.

3 Gebruik een freeware diagnostisch hulpmiddel om gedetailleerde informatie over RAM te verzamelen. Er zijn een aantal handige programma's en sites die gegevens kunt vinden op je memory sticks en weer te geven voor u. Bijvoorbeeld Crucial, een populaire geheugenfabrikant, heeft een gratis download voor een herinnering scanprogramma. CPU-Z is een freeware programma, dat geen installatie vereist, en geeft zeer gedetailleerde informatie over van een computer processor, de grafische kaart en het geheugen. CPU-Z zal u vertellen de fabrikant van het RAM-geheugen, hoeveel modules zijn geïnstalleerd, de grootte van elke module, de maximale bandbreedte van het geheugen, en zelfs een deel en serienummers.

4 Open je koffer en neem RAM sticks. Als al het andere faalt, is het mogelijk om RAM te identificeren door het openstellen van de computer zaak en kijken naar de informatie die op de RAM zelf. Zodra u uw computer zaak te openen, zult u in staat om te zien hoeveel RAM-modules zijn geïnstalleerd. (Ze zijn chips uitgelijnd in parallelle groeven, meestal naast een grote CPU fan en koellichaam is aangesloten op uw moederbord.) Om de ram uit te werpen, drukt u stevig op de twee clips aan weerszijden van de RAM-baai. Het RAM-stick moet wat identificerende informatie gedrukt op het, net als een deel nummer en de naam van de fabrikant hebben.

Hints

  • Als u van plan bent om de hoeveelheid RAM upgrade op uw computer, zoeken naar hardware ondersteuning voor uw moederbord om te bepalen wat voor soort RAM-geheugen kan gebruiken. Moederborden zijn beperkt tot de snelheid, hoeveelheid en type RAM kunnen gebruiken.